Lastige middag voor Heren 1 tegen koploper

De heren van Scylla 1 hadden een moeilijke middag tegen het sterke Taverzo in Zoetermeer. Scylla bleek de hele dag niet in staat om echt een vuist te maken tegen de sterke buitenlandse spelers van Taverzo.

Mads Oomen mocht namens Scylla beginnen tegen de Poolse Jakub Folwarski. De sterke verdediger maakte weinig fouten en wist met zijn sterke forehandspin de druk zo hoog op te voeren dat Oomen geen game wist te winnen. Ook in zijn tweede wedstrijd wist Oomen geen game te winnen. De service van de Belgische Yannick Vostes bleek dermate sterk dat het onbegonnen werk was.

Goed begin

Joey Boekkooi.

Joey Boekkooi begon zijn wedstrijd erg goed tegen Patrick Bruijne. Na een 0-1 voorsprong en een 6-10 voorsprong, begon het echter te haperen. Bruijne kwam terug en wist de stand gelijk te trekken. In de game daarna gebeurde echter het tegenovergestelde. Van een 9-5 achterstond wist Boekkooi terug te komen en weer op voorsprong te komen. In de games daarna wist Bruijne met zijn strakke openingen na een spannende wedstrijd toch nog de buit binnen te halen.

In de tweede wedstrijd van wist Boekkooi knap mee te gaan tegen Folwarski. De Poolse verdediger was echter dermate sterk dat Boekkooi geen game wist te winnen.

Eredivisiedebuut
Scylla had noodgedwongen een invaller meegenomen. Bram van Kuijck uit Heren 2 maakte daardoor zijn debuut in de eredivisie. Tegen de Belgische Yannick Vostes wist kon hij de eerste twee game goed mee maar ook dit leverde geen gamewinst op. Gamewinst was er wil in zijn tweede wedstrijd. Tegen Patrick Bruijne wist hij brutaal de eerste game te pakken. Daarna bleek echter het niveauverschil duidelijk. In de vierde en laatste game kon van Kuijck nog iets terug doen, maar bij 9-9 waren het de services van Bruijne die de doorslag gaven.

De hoop was dat het afsluitende dubbel het erepuntje zou opleveren, maar het mocht niet zo zijn. Er lagen genoeg kansen voor Boekkooi en Oomen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar er werden iets te veel foutjes gemaakt om de wedstrijd te winnen. Na deze 7-0 nederlaag moeten de heren zich alvast gaan richten op de play-downs aan het eind van het seizoen om daar degradatie uit de eredivisie te voorkomen.

Bram van Kuijck

Foto: Wim de Leeuw

No Replies to "Lastige middag voor Heren 1 tegen koploper"