Heren 2 knokt zich uit degradatiezone

Heren 2 heeft goede zaken gedaan afgelopen weekend in de derde divisie. Het team dat zich bevond op de vijfde plek mocht afreizen naar Goirle om te spelen tegen koploper Red Star ’58. En deed daar geen slechte zaken.

De wedstrijd begon meteen op het scherpst van de snede. Bram startte tegen zijn oom en tevens ex-trainer: Vincent van Kuijck. Waar Bram de thuiswedstrijd nog wist te winnen, moest hij zich dit keer na vijf spannende games vol familiestrijd gewonnen geven. Toen Jacques vervolgens 3-0 verloor van Monique Posthuma, was het aan Esmee om het eerste punt op het bord te zetten. Na twee spannende games tegen de onorthodox spelende Rene Vrins, was het de druk die Esmee met haar openingen kon geven die de doorslag gaf en een 3-0 winst opleverde.

Tafeltennisles van Red Star
Nu de spanning terug leek in de wedstrijd volgde echter twee wedstrijden waarin onze Scyllanen tafeltennisles kregen. Eerst was er het lesje ‘effectief dubbelen’ van Vincent en Monique aan Bram en Jacques. Dit werd gevolgd door een lesje ‘tegenstander laten openen en dan geplaatst overspinnen’ door Monique aan Bram. Bij een 4-1 achterstand liet het team echter zijn veerkracht zien. Esmee wist in een goede wedstrijd Vincent te verslaan door wederom enorm veel druk te zetten met haar sterke openingen. Jacques kon vervolgens Rene relatief eenvoudig aan de kant zetten om terug te komen tot 4-3.

Monique versus Esmeeeeeeeee!
Toen kwam het in Goirle aan op wat uiteindelijk de wedstrijd van de dag bleek te zijn. Aangemoedigd door het gezellig enthousiaste Brabantse publiek won Monique de eerste game van Esmee met dezelfde eenvoud waarmee ze Bram en Jacques aan de kant had gezet. Esmee kwam echter sterk terug en wist de overspinballen van Monique goed te pareren. De dames maakte er een spectaculaire wedstrijd van waarin Esmee in de vijfde game uiteindelijk echt haar klasse kon laten zien door 11-4 te winnen.

Bram en Jacques speelde hierna tegen respectievelijk Rene en Vincent enorm spannende vijfsetters, maar wisten beiden hun partij binnen te slepen. Hierdoor wint het team met 4-6 van de koploper en pakt het een kleine voorsprong op de teams in de degradatiezone.

 

Bram van Kuijck

No Replies to "Heren 2 knokt zich uit degradatiezone"