Leerzaam A-toernooi voor de pupillen van Scylla

In Den Haag was zondag 19 maart het A-toernooi. Door een zieke en eredivisieverplichtingen konden niet alle A-spelers aan de start verschijnen, maar een leuk groepje Scyllanen reisden af naar Den Haag om zich te meten met de Nederlandse top. Dit bleek een leerzame dag te zijn voor onze talenten.

Ilse trok net aan het kortste eind.

Ilse begon sterk door haar eerste wedstrijd te winnen in de poule van het toernooi van meisjes onder de 15 . Ze wist het de als nummer 1 geplaatste van haar poule nog verrassend moeilijk te maken, maar uiteindelijk volgde een niet verrassende nederlaag. De laatste wedstrijd draaide erom wie zich bij de andere kwartfinalisten zou voegen en wie naar het troosttoernooi gestuurd zou worden. Ilse trok in een spannende wedstrijd aan het kortste eind. In het troosttoernooi wist ze zich te herpakken en de finale te bereiken. Dit leverde uiteindelijk een tiende plek op tussen de Nederlandse talenten.

Sterke start Imre
Imre begon zijn poule ook sterk door eenvoudig af te rekenen met de laatste geplaatst in zijn poule van jongens onder de 17. Hij wist daarna zelfs voor een stunt te zorgen daar met 3-0 af te rekenen met een van de favorieten voor de eindzege, die momenteel 73% staat te spelen in de derde divisie. Imre moest het in de laatste wedstrijd echter afleggen tegen zijn teamgenoot in het team Rijnsoever-Scylla 1. Hierdoor kwam hij een driehoekje terecht waar hij na punten tellen de ongelukkige man was die werd verwezen naar het troosttoernooi. Hier speelde hij een aantal spannende potten, waarvan hij er twee wist te winnen. Dit leverde hem een elfde plek op.

Elsa tegen de eredivisie
Elsa mocht het in de poule opnemen tegen verschillende eredivisiespeelsters in de categorie meisjes onder 19. Die bleken nog een maatje te groot. Ook de andere speelsters in de poule waren een niet te nemen horde. In het troosttoernooi wist Elsa een wedstrijd te winnen, waardoor ze zich uiteindelijk knap wist te nestelen in de top-10 van Nederland.

Prachtige derde plek voor Camiel
Camiel mocht zich meten met de beste welpen van Nederland. Camiel had tot nu toe nog geen wedstrijd verloren op een toernooi en mocht zichzelf daardoor laten zien op het A-toernooi. Ook dit deed hij meer dan verdienstelijk. Bij de welpen wordt er in een grote poule het toernooi meteen uitgespeeld. In deze poule werden veel spannende wedstrijden gespeeld tussen de jongens. Camiel hoefde uiteindelijk maar twee tegenstanders te feliciteren. Dit betekent dat Camiel derde is geworden op dit grote nationale toernooi! Een prestatie om trots op te zijn. Zeker wanneer je ziet dat hij iedere game met het minimale verschil verliest van de uiteindelijke winnaar…

Marc versus de noppen
Marc vertegenwoordigde Scylla in de categorie onder 23. Ook Marc heeft veel leerzame en spannende wedstrijden kunnen spelen. Hij mocht beginnen tegen een noppenspeler die niet verdedigt maar blokt met zijn noppen. Ondanks het 3-0 verlies een leerzame wedstrijd. Desondanks bereikte Marc de kwartfinale. Na een ware marathonpartij bleek dit echter het eindstation.

Al met een al een dag waar onze talenten op kunnen voortborduren in de toekomst. Alle spelers wisten kansen te creëren tegen hoger geplaatste spelers, wat vertrouwen geeft voor de toekomst. Daarnaast is het prachtig om te zien dat Scylla, zelfs met twee afmeldingen, weer door meerdere spelers vertegenwoordigd wordt op de A-toernooien.

 

Bram van Kuijck

No Replies to "Leerzaam A-toernooi voor de pupillen van Scylla"