Tussenbalans jeugdcompetitie

Op zaterdag 4 maart stond voor onze jeugdteams de vijfde wedstrijd in de voorjaarscompetitie op het programma, tevens de laatste wedstrijd van de ‘’heenronde’’. Oftewel: een mooi moment voor een tussenbalans en een prognose voor de rest van de competitie. Dat de ene zaterdag de andere niet is, bleek toen de uitslagen binnen druppelden. In de vorige speelronde viel er maar één overwinning te noteren voor onze jeugdteams en deze zaterdag slechts één nederlaag.

Scylla 1 leverde in landelijk C een uitstekende prestatie door koploper Salamanders in eigen huis de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. In Wateringen werd het 4-6. Elsa toonde na haar ‘’promotie’’ vanuit team 2 maar weer eens aan een echte aanwinst te zijn. Zij won al haar enkelpartijen. Ilse (2) en Daan verzorgden de andere helft van de productie. Wessel speelde alleen de dubbel, maar die ging samen met Elsa helaas in drie close games verloren. Ilse verloor haar laatste partij in vijven, dus er had zelfs nog iets meer in gezeten. Scylla 1 staat vierde in de tussenstand, maar de achterstand op Salamanders (5 punten), Hilversum (4 punten) en Amsterdam (2 punten) is zeer beperkt. Volop kansen dus nog voor ons hoogste jeugdteam!

Scylla 2 geflatteerd verslagen
De enige nederlaag deze zaterdag was zoals verwacht voor Scylla 2. Op bezoek bij koploper Gorkum werd een geflatteerde 8-2 nederlaag geleden. Zowel Amy als Lisa (met 14-12 in de vijfde na 2 verloren matchpoints) verloor een keer in vijven en samen verloren de jongedames in vieren hun dubbel terwijl daar echt meer in had gezeten. Oftewel: 5-5 was zeker mogelijk geweest. Lisa en Ties pakten allebei een individuele zege. Zoals voor aanvang van het seizoen al was ingeschat, staat Scylla 2 momenteel op een (gedeeld) laatste plaats in de hoofdklasse. Het getoonde spel geeft echter vertrouwen voor de toekomst en Scylla 2 is ook geen enkele keer kansloos weggeslagen.

Dubbelslag voor Scylla 3
Scylla 3 speelde afgelopen week zelfs twee keer. Eerst werd op 25 februari in Gouda heel knap met 4-6 gewonnen bij koploper Vriendenschaar 2. Ché en Yannick waren allebei bijzonder goed op dreef. Ze wonnen samen de dubbel en wonnen ieder ook twee enkelpartijen. Sander zorgde voor het zesde punt. Vervolgens moest in Zoetermeer ook Taverzo 5 er met 2-8 aan geloven. Deze keer was Sander de gevierde man door ongeslagen te blijven. Ché en Yannick herhaalden hun prestaties van de week daarvoor. Oftewel: allebei twee keer winst plus de dubbel. Halverwege de competitie staat Scylla 3 derde in de tweede klasse B, maar de achterstand op koploper Vriendenschaar is met zes punten overbrugbaar. Met de wetenschap dat de Goudse ploeg te pakken is …

Scylla 4 trots op kop
Scylla 4 is in de tweede klasse A al enkele weken de trotse koploper. In Wateringen werd deze keer met 2-8 gewonnen van Salamanders 3 waardoor de koppositie zelfs verstevigd werd. Ivar won al zijn wedstrijden waaronder ook de dubbel met Jagger. In de enkelspelen hoefde Ivar zelfs geen game af te staan. Jagger en Usin moesten allebei een keer hun tegenstander feliciteren, maar pakten ook weer twee individuele overwinningen. De voorsprong op nummer twee VVV is nu zeven punten, maar de ploeg uit Leidschendam gaat er de aankomende wedstrijd natuurlijk alles aan doen om de marge te verkleinen.

De doordenderende debutanten van Scylla 5
Door naar onze debutanten van Scylla 5. Voor het eerst competitie spelen en dan gelijk al in de vijfde klasse. Het leek wellicht wat ambitieus, maar niets is minder waar. Zaterdag werd alweer de tweede overwinning geboekt. Bij Taverzo 7 wonnen onze Scyllanen met 4-6. Ties was ‘’man of the match’’ door al zijn partijen te winnen. Casper pakte zijn eerste individuele zege van het seizoen en samen met Mees won hij ook de dubbel overtuigend. Mees zelf wist ook weer een enkelspel te winnen. Scylla 5 staat op een keurige derde plaats en dat is op het eerste oog ook het hoogst haalbare. Aan de andere kant worden de mannen iedere week weer beter, dus wie weet wat er nog mogelijk is tegen koploper Scyedam en nummer twee Docos.

DUO-Scyllanen halen uit
Onze debutanten van Scylla 6 presteren in de DUO-competitie pupillen B helemaal boven verwachting. Deze keer werd in Barendrecht de maximale 0-5 overwinning behaald bij Taveba. Michele en Thomas Singh bleven dus allebei ongeslagen, al moest Michele in zijn eerste partij daarvoor wel een 2-1 achterstand ongedaan maken. Scylla 6 staat nu zelfs brutaal bovenaan, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de grootste concurrent Twenty-one Up nog een wedstrijd tegoed heeft. Als de Rotterdammers die inhaalwedstrijd maximaal winnen, bedraagt de achterstand van Scylla 6 slechts 1 punt. Rijnsoever heeft echter daarachter weer een kleine achterstand op Scylla. Kortom: een plek op het podium (lees: in de top drie) gaat het zeker worden voor Scylla 6, maar welk treetje? Spannend wordt het in ieder geval!

Rust voor Scylla 7
Tot slot ons laatste debutantenteam Scylla 7. Zij kwamen deze zaterdag niet in actie bij de pupillen C (ook duo-competitie). Vanwege de vakantie is hun wedstrijd verplaatst naar eind maart. Scylla 7 staat op dit moment vijfde, maar dat is absoluut geen schande met drie zeer sterke tegenstanders in deze poule. Een plekje opschuiven naar boven behoort zeker nog tot de mogelijkheden.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Tussenbalans jeugdcompetitie"