Grote nederlaag voor heren Scylla

De heren van Scylla speelden afgelopen weekend de strijd tegen degradatie. De tegenstander, Klimaatgroep Stars, stond één punt boven Scylla. De kans voor Scylla voor van de laatste plek af te komen. Dat bleek echter een te zware opgave toen Klimaatgroep in de sterkste opstelling kwam opdagen.

Met de Belg Arthur Bilas en de Fransman Clement Chobeau, aangevuld met Colin Rengers, kwam Klimaatgroep naar Leiden. Heren 1 trad aan met Scyllanen Gerard Bakker, Joey Boekkooi en talent Mads Oomen. Dit team bleek niet opgewassen tegen het geweld van de topspelers van de club uit Middelstum.

Vijfsetter valt verkeerd
Na de wedstrijden van Boekkooi en Oomen tegen respectievelijk Chobeau en Bilas, kwam Scylla snel op een 0-2 achterstand. Oomen wist nog een game te pakken tegen Bilas, maar het bleek niet genoeg om echt mee te strijden om de overwinning. Bakker kwam in zijn tweede wedstrijd wel dichtbij de winst te komen. Met al zijn ervaring wist hij tegen Rengers na iedere verloren game weer terug te komen. In de beslissende game moest hij het echter toch nog afleggen tegen de derde man van Klimaatgroep.

Gameloos
Na de pauze werd er geen game meer gewonnen door de Leidse mannen. Feit is dat Heren 1 niet opgewassen was tegen het tafeltennisgeweld van de Fransman en de Belg. Helaas bleek ook Rengers op de beslissende momenten net scherper dan de Scyllanen. Het dubbel van Boekkooi en Bakker, het sterkste wapen van dit team, kon ditmaal niet zorgen voor een ere-punt.

Over twee weken mag het team nog een keer naar Zoetermeer om zich te herpakken tegen het andere team van Taverzo, Taverzo 1.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Grote nederlaag voor heren Scylla"