Ruime nederlaag Scylla-heren tegen Taverzo 2

Na de 7-0 nederlaag van vorige week, waar meer in had gezeten, was Heren 1 erop gebrand om er deze wedstrijd meer uit te halen. Deze week mocht het team naar Zoetermeer om daar tegen het tweede team van Taverzo te spelen. Ondanks dat er één punt meer gehaald is dan vorige week, zullen de heren niet tevreden terugkijken op het afgelopen weekend.

Een geconcentreerde Borja.

Joey Boekkooi mocht beginnen tegen de sterke Michal Murawski. Deze excentrieke verdediger speelt al een aantal seizoenen bij Taverzo 1 maar staat nu op papier in het tweede team. Bijzonder is dat hij een dag later als invaller ook uit is gekomen voor Taverzo 1. Je kan je afvragen in hoeverre het wenselijk is dat één speler voor twee verschillende teams uitkomt binnen dezelfde competitie… Desalniettemin zorgde de eerste wedstrijd meteen voor spektakel. Boekkooi wist als vaste aanvaller lange rally’s te spelen maar deze werden net te vaak gewonnen door de Pool, wat een geflatteerde 3-0 als gevolg had.

Borja Sanches Lopez mocht vervolgens namens Scylla aantreden tegen ‘servicekanon’ Jonah Kahn. In een spannende wedstrijd waar de meeste rally’s naar de Spanjaard gingen, gaf de service van Kahn in de beslissende game de doorslag. In de derde wedstrijd werd Gerard Bakker in drie games opzij gezet door Arjan Huiden.

Het bekende kortste eind
Na de pauze was het aan Sanches Lopez om de 3-0 achterstand goed te maken. Het lijkt na vorige week echter een patroon te worden voor de Spanjaard om een spannende wedstrijd te spelen, om uiteindelijk in de beslissende game te verliezen. Zo moest hij ook Murawski na vijf games feliciteren. Boekkooi wist het in de wedstrijd die daarop volgende spannend te houden tot 1-1 in games. Huiden wist de twee games daarna echter na zich toe te trekken.

Ook de zesde wedstrijd ging verloren. Bakker wist het lang spannend te houden tegen Kahn. Waar beide heren bekend staan om hun goede service, lag een spannende wedstrijd met korte rally’s voor de hand. Nadat de eerste twee games met het kleinst mogelijke verschil naar Kahn gingen, was het verzet van Bakker in de derde game gebroken.

Eer gered
Het afsluitende dubbel wist de eer in Zoetermeer te redden. Murawski en Kahn werden verslagen door Sanches Lopez en Bakker. De 6-1 nederlaag betekent dat Scylla voorlopig de laatste plaats bezet. Volgende week zal bij de Super Sunday, waar het heren- damesteam tegelijkertijd thuis speelt, uitgepakt moeten worden tegen Klimaatgroep Stars, dat slechts 1 punt boven Scylla staat…

 

Bram van Kuijck

Foto: Wim de Leeuw

No Replies to "Ruime nederlaag Scylla-heren tegen Taverzo 2"