Na middag vol spanning staat Heren 1 met lege handen

Nadat de heren uit Scylla 1 vorige week bij hun rentree in de eredivisie gestart zijn met een knappe overwinning, reisde het team vol vertrouwen af naar Berkel en Rodenrijs. De tegenstander, Combilo TOGB 1, bereikte afgelopen seizoen nog de finale in de strijd om het najaarskampioenschap. 

De ervaring van Gerard wist net niet de doorslag te geven.

De eerste wedstrijd startte voortvarend voor de heren uit Leiden. Het 17 jaar jonge talent van Scylla, Mads Oomen, wist brutaal de eerste game te pakken. Deze start wist hij echter niet om te zetten in een winstpartij. De drie daaropvolgende games gingen naar de Spanjaard Xavier Peral Parent van TOGB.

Vijfsetters vallen verkeerde kant op
In wedstrijd was het de taak van de Spanjaard uitkomend voor Scylla, Borja Sanchez Lopez, om een winstpartij te pakken. Sanchez Lopez wist het Milo de Boer, uitkomt voor het Nederlands herenteam, enorm lastig te maken. De Boer bleek in de beslissende game echter scherper. Met 11-4 zette hij Sanchez Lopez aan de kant. De Leidse routinier Gerard Bakker had eenzelfde wedstrijdverloop tegen de jonge Tim Gras. In een spannende wedstrijd kom Gras er in de beslissende game nog een schepje bovenop doen. Met 11-6 ging de laatste game naar TOGB.

Voortborduren op hetzelfde patroon
De wedstrijden na de pauze leken, tot ongenoegen van de heren van Scylla, akelig veel op de wedstrijden voor de pauze. Oomen wist tegen Gras de eerste game te pakken, om vervolgens 3-1 te verliezen. Ook Sanchez Lopez en Bakker zullen niet tevreden terugkijken op de tafeltennismiddag. Na de pauze wisten beiden weer voor spektakel te zorgen in een spannende wedstrijd. Het was echter weer de beslissende vijfde game die de doorslag gaf. Beide heren wisten niet meer dan vijf punten te pakken in deze game. De laatste wedstrijd, waar Sanchez Lopez en Bakker in het dubbel de eer wilde redden, volgde de trend van de middag. In een wedstrijd waar het publiek van kon smullen, ging de beslissende game ruim verloren.

Na een ruim 5 uur durende wedstrijd waar beide teams gestreden hebben voor wat ze waard zijn en waar de heren van Scylla lieten zien mee te kunnen met de betere teams, was het TOGB dat blij kon zijn met een 7-0 overwinning.

Bram van Kuijck

Foto: NTTB

No Replies to "Na middag vol spanning staat Heren 1 met lege handen"