Vierde jeugdronde bleek een zware ronde

Op zaterdag 18 februari was de vierde speelronde voor onze jeugdteams in de voorjaarscompetitie 2023 en de tweede van vijf thuiswedstrijden. Door alle sterke tegenstanders was er deze keer helaas maar één overwinning te vieren.

Alleen Scylla 3 wist nipt te winnen van de huidige nummer drie Twenty-one Up 2. Ook deze wedstrijd had echter zo maar net de andere kant op kunnen vallen. Ché en Yannick wonnen namelijk de dubbel met 13-11 in de vijfde en Sander won zijn tweede wedstrijd met 11-8 in de vijfde. De overige individuele punten kwamen van Yannick (2), Ché (1) en Sander (1). Scylla 3 staat vooralsnog vijfde in de tweede klasse B, maar heeft aanstaande zaterdag de inhaalwedstrijd bij nummer twee Vriendenschaar op het programma staan. Als Scylla 3 in Gouda weet te winnen, kunnen onze mannen zo maar om de titel mee gaan doen.

Gelijkspel ondanks cadeautjes
Koploper Scylla 4 wist er in de tweede klasse A nog net een gelijkspel uit te slepen tegen het incomplete Rijnsoever 4. De Katwijkers traden slechts met twee spelers aan. Ondanks de 3 ‘’gratis’’ punten werd het maar net 5-5. Dat was aan Ivar te danken die zijn beide enkelspelen won. Usin en Jagger (hij verving op het laatste moment de zieke Camiel) wisten helaas deze keer geen pot binnen te harken, maar verloren wel allebei een keer zuur met 2-3. Ondanks het gelijke spel staat Scylla 4 nog steeds bovenaan, maar de krachtsverschillen zijn klein in deze klasse dus de buit is nog lang niet binnen.

Scylla 5 gaat dapper ten onder
Scylla 5 kreeg de trotse koploper Scyedam 5 op bezoek en presteerde boven verwachting. De Schiedammers wisten maar net een 4-6 overwinning binnen te slaan. Daniël en Ties blonken uit met allebei twee individuele zeges. Casper liet zien dat zijn spel steeds beter wordt, maar dat resulteerde tegen het sterke Scyedam helaas nog niet in een zege. Onze debutanten van Scylla 5 lijken samen met stadgenoot Docos 3 te gaan strijden om de tweede plek in de vijfde klasse A en dat zou echt een prima prestatie zijn.

Eerste nederlaag voor Scylla 6
Scylla 6 moest bij de Pupillen B voor het eerst een nederlaag incasseren, maar was eigenlijk minimaal gelijkwaardig aan tegenstander Twenty-one Up 3. De beide Thomassen wonnen allebei één enkelspel, maar ‘’vergaten’’ eigenlijk ook de dubbel te winnen. Ze kwamen knap terug van een 0-2 achterstand in games. In de slotgame leken Thomas en Thomas daardoor favoriet. Het ging echter net mis (8-11), mede door enkele verkeerde services. Door de benauwde 2-3 zege hebben de Rotterdammers nu 1 punt voorsprong op Scylla 6. Beide teams lijken uit te gaan maken wie er kampioen wordt, al kan Rijnsoever 8 ook nog als outsider worden gezien.

Er had meer in gezeten voor Scylla 7
Scylla 7 moest thuis voor de tweede keer een maximale 0-5 nederlaag slikken, deze keer tegen Twenty-one Up 4. Volstrekt kansloos waren Lars en Samuel echter absoluut niet. Lars verloor zijn eerste enkelpartij net aan met 2-3. Samen met Samuel knokte hij zich in de dubbel na een zeer spannende game met 17-15 winst naar een 1-1 tussenstand in games, maar daarna bleken de Rotterdammers toch sterker.

Scylla 1 op het verkeerde been
In landelijk C lijkt Scylla 1 voorlopig even een pas op de plaats te moeten maken in de titelstrijd. Tegenstander Hilversum 3 (‘’vroeger werd gezongen en gefloten op de straat’’) won met 3-7. Een bijzonder geflatteerde nederlaag overigens, want maar liefst vier partijen gingen in de maximale vijf games verloren. Daan verloor een keer met 9-11 in de vijfde, Wessel zelfs met 13-15 in de vijfde (na een bijzonder ongelukkige 13-14 door een heel ‘’naar randje’’). Elsa maakte opnieuw indruk met twee individuele zeges. Wessel pakte het andere punt. Ilse kwam maar één keer in actie en verloor samen met Elsa de dubbel. U raadt het al: in vijven …

Scylla 2 zit het ook niet mee
Scylla 2 tenslotte leed volgens verwachting de vierde nederlaag op rij. Scyedam 2 won in Leiden met 3-7. Al had Amy in haar enkelpartij tegen Jason Brevé wat pech door twee games met 10-12 te verliezen. Haar tegenstander bleek ook echter in een paar maanden tijd behoorlijk gegroeid te zijn in zijn spel. Amy wist samen met Noor nog wel knap (na 2-5 achter in de slotgame) de dubbel binnen te slaan. Lisa en Noor pakten allebei één individuele zege. De overige zeges gingen allemaal verdiend naar de zeer sportieve Schiedammers.

 

No Replies to "Vierde jeugdronde bleek een zware ronde"