Heerlijke Super Sunday 2023 bij Scylla – de heren

Twee eredivisiewedstrijden op dezelfde tijd in dezelfde tafeltennishal: het is dit seizoen gelukkig weer terug van weggeweest bij Scylla. De mannen van Scylla promoveerden eind 2022 na drie jaar afwezigheid terug naar de eredivisie waar de dames al jarenlang een vaste waarde zijn in de hoogste damesklasse.

Mads boekte een uitstekende overwinning.

Op de eerste Scylla Super Sunday van 2023 was het gelijk genieten geblazen. Zowel de mannen als de vrouwen boekten een zwaarbevochten 4-3 zege: tegen respectievelijk het Limburgse Westa en het Veenendaalse SKF. Het was gezellig druk in de Scylla-hal waar prachtige staaltjes tafeltennis de handen regelmatig op elkaar kregen.

Mads verrast
De rentree in de eredivisie bij de mannen startte gelijk met een verrassende zege van Scylla-talent Mads Oomen. Hij rekende met uitstekend spel in drie snelle games gedecideerd af met de hoger aangeslagen Jelle Moris. Een mooie opsteker voor Mads onder toeziend oog van zijn trouwe fans.

Daarna was het de beurt aan Gerard ‘’Piet’’ Bakker junior om de ijzersterke Let Arturs Reinholds van een overwinning af te houden. Dat lukte helaas niet. Alle drie de games gingen met het kleinst mogelijke verschil verloren.

Gerard en Borja wonnen het belangrijke dubbel.

Viva Espagna
In de laatste wedstrijd voor de pauze debuteerde de Spanjaard Borja Sanchez Lopez in de hoofdmacht bij Scylla. Om de smalle selectie te versterken (met naast Mads en Piet verder alleen nog de derde ‘’echte’’ Scyllaan Joey Boekkooi) en om kans te maken op een langer verblijf in de eredivisie dan een half jaar, heeft ook Scylla een buitenlandse aanwinst. Dat bleek Borja in zijn eerste partij inderdaad gelijk te zijn. De talentvolle Limburgse Belg Per Gevers had met 3-0 het nakijken en Borja liet gelijk een aantal schitterende punten noteren.

In de eerste wedstrijd na de pauze was de stand al heel gauw weer gelijk. Mads kreeg gratis tafeltennisles van Reinholds die heer en meester was en enkele werkelijk schitterende slagenwisselingen steeds winnend afsloot. Borja zette Scylla daarna weer op voorsprong. Hij had opnieuw weinig moeite om zijn partij winnend af te sluiten. Deze keer was Morris met 3-0 het haasje.

Smullen geblazen
In de laatste enkelpartij was het smullen geblazen. Piet nam het daarin op tegen Gevers die qua leeftijd zijn tienerzoon zou kunnen zijn. Het werd een zinderende zeer gelijk opgaande partij. De eerste twee games gingen met het kleinst mogelijke verschil naar Gevers. Piet pakte game 3 en 4 waarvan de laatste met 17-15 na al enkele matchpoints te hebben overleefd. De Belg leek geknakt, maar wist de slotgame toch knap met 8-11 naar zich toe te trekken.

Dubbel leidt tot overwinning
De dubbel moest dus uit gaan maken welke ploeg de 4-3 winst zou pakken. Borja en Piet moesten alles uit de kast halen tegen het ingespeelde koppel Reinholds en Morris. Ook deze wedstrijd ging weer over de maximale vijf games, bracht heerlijke rally’s en steeds wisselende kansen. Borja en Piet wisten met 11-7 in de vijfde de rentree van Scylla in de eredivisie op te luisteren met een prachtige 4-3 overwinning.

Kortom
Al met al was het een zeer geslaagde eerste Scylla Super Sunday van 2023. Prachtig tafeltennis, veel publiek, spannende wedstrijden en twee nipte Leidse zeges. Pak maar vast de agenda: de eerstvolgende Super Sunday is op zondag 5 maart en vangt aan om 13.00 uur.

Hans van Marwijk

Foto’s: Wim de Leeuw

No Replies to "Heerlijke Super Sunday 2023 bij Scylla - de heren"