Nipte nederlaag Scylla-dames bij concurrent Den Helder

Het is de dames van Scylla net niet gelukt om veelvoudig landskampioen Dozy Den Helder te verslaan. De afsluitende dubbel werd verloren waardoor de Helderse dames nipt met 4-3 wonnen.

Dozy Den Helder grossiert sinds 2011 in landstitels bij het dames-tafeltennis. Door het vertrek vorig jaar van international Shuo Han Men is Den Helder echter niet meer de topfavoriet voor de landstitel. Dat is VTV uit Nieuwegein, de regerend landskampioen die in de finale van 2022 Den Helder al wist te kloppen. Onder VTV strijden vier andere ploegen om drie plaatsen voor de play-offs waaronder Den Helder en Scylla.

Gogorita
De absolute kopvrouw bij Den Helder is nog steeds Ana Gogorita. Zij is al jarenlang nauwelijks te kloppen en ook deze keer waren de Leidse dames kansloos tegen haar. In de openingspartij kwam namens Scylla Marie Depuydt – die eigenlijk met de griep in bed had horen te liggen – niet in de buurt van gamewinst (3-0 verlies). Gelijk na de pauze verloor Maaike van de Pavoordt met dezelfde cijfers, al wist Maaike in de eerste twee games nog knap in de buurt te blijven (11-9 en 14-12).

Maaike scoort
De twee individuele nederlagen tegen Gogorita waren ingecalculeerd. Tegen de beide andere speelsters van Den Helder, de jonge Tanya Misconi en Yoeke Gunsing, waren er echter op voorhand wel kansen voor de Leidse dames. Dat bleek al in de tweede en gelijk spannendste partij. Maaike verloor de eerste game tegen Misconi nog ruim, maar in de tweede en derde game waren de rollen omgedraaid. Misconi wist game vier met het kleinst mogelijke verschil te winnen dus de vijfde game moest de beslissing brengen. Die ging met 9-11 naar Maaike waarmee het eerste Leidse punt binnen was.

De vaste Fang Ning
Fang Ning Chen Chen bracht Scylla voor de pauze met een verdiende 1-3 zege zelfs op voorsprong. Yoeke leek in de tweede game even vat te krijgen op het vaste spel van Fang Ning, maar niets bleek minder waar.

Nadat Gogorita de 2-2 op het bord had gebracht, was het de beurt weer aan Marie. Zij deed nog een dappere poging tegen trainingsmaatje Yoeke, maar geplaagd door benauwdheid en hoestbuien moest ze de partij opgeven na de tweede game. Dat bracht Den Helder op 3-2.

De zesde partij ging echter net zo snel, maar dan in Leids voordeel. De ijzersterk spelende Fang Ning bracht Misconi tot wanhoop en met een klinkende 0-3 was de stand weer gelijk: 3-3.

Doorslag in dubbel
De afsluitende dubbel moest dus uiteindelijk de doorslag geven. Maaike en Fang Ning namen het daarin op tegen het duo Gogorita/Misconi. Het verschil tussen de beide duo’s was klein, maar Maaike en Fang Ning kwamen in ieder game helaas net tekort. Met de kille cijfers 3-0 als resultaat.

Komende wedstrijden
Door de nipte 4-3 nederlaag hebben de Scylla-dames echter nog alle kans om de play-offs te halen. VTV lijkt daarin al zeker, maar op hekkensluiter Disnierats na hebben alle andere teams plaatsing nog in eigen hand. Voor Scylla zal dit dan aanstaande zondag 5 maart moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen het Limburgse Westa, een andere concurrent. Op deze Super Sunday starten de Leidse dames thuis om 13.00 uur. Op dezelfde tijd spelen de Scylla-mannen ook een belangrijke thuiswedstrijd. Om handhaving in de eredivisie te kunnen bewerkstelligen, zullen er tegen Klimaatgroep Stars (na twee geflatteerd ruime nederlagen) punten gepakt moeten worden.

 

Bram van Kuijck

Foto: Wim de Leeuw

No Replies to "Nipte nederlaag Scylla-dames bij concurrent Den Helder"