Ronde drie: Scylla-jeugd over de knie

Op zaterdag 11 februari was speelronde drie voor onze jeugdteams in de voorjaarscompetitie 2023. Waren in de eerste twee rondes de overwinningen nog in de meerderheid, deze keer lukte dat helaas niet. Alleen Scylla 4 en 5 wonnen, alle overige teams verloren. Met daarbij de opmerking dat Scylla 6 vrij was (poule van 5 teams).

Koploper.

Het vanuit de vierde klasse gepromoveerde Scylla 4 blijft het uitstekend doen in de tweede klasse. Deze keer werd in Zoetermeer met maar liefst 1-9 gewonnen van Taverzo 4. Deze uitslag was wel wat geflatteerd omdat maar liefst drie partijen in de maximale vijf games beslist werden, waarbij Camiel het wel heel spannend maakte: 11-13 in de vijfde. Het betekende gelijk dat Camiel ongeslagen bleef, net als Ivar. Alleen Jagger moest een tegenstander feliciteren. Door deze ruime zege is Scylla 4 nu zelfs voorlopig de trotse koploper!

Debutanten weten van wanten
Onze debutanten van Scylla 5 moesten in hun eerste wedstrijd vorige week blijkbaar nog even warm draaien, maar op bezoek bij Rijnsoever 7 leken de zenuwen al aardig onder controle. Ook Scylla 5 won namelijk met 1-9. Alleen Mees verloor een wedstrijd. Daniël en Ties (in zijn competitiedebuut) wonnen al hun wedstrijden, inclusief de dubbel samen. Aanstaande zaterdag komt de op dit moment ongenaakbare koploper Scyedam 5 op bezoek in Leiden. Door de ruime zege van zaterdag staat Scylla 5 voorlopig knap tweede, maar op het eerste oog volgt dus in de aankomende wedstrijd een echte testcase.

Even slikken
Scylla 7 moest bij DHC 3 opnieuw een nederlaag slikken. In Delft werd het 4-1 voor de thuisploeg. De beide teams waren echter enorm aan elkaar gewaagd. Janoah pakte namens Scylla het ene punt. Hij won zijn tweede enkelpartij in vijven nadat hij de eerste in vijven verloren had. Lars verloor zijn beide wedstrijden in vieren waarbij hij vooral in de eerste wedstrijd net dat beetje geluk miste: 12-10, 9-11, 11-9 en 12-10. Hoe close wil je het hebben! Alleen de dubbel ging in drie games verloren, maar de eerste twee games werden 14-12 en 15-13. Ook daar waren dus volop kansen.

Nipt onderuit
Scylla 1 ondervond aan den lijve dat de tussenstand na twee wedstrijden niet veel zegt. Na de tienklapper vorige week was Scylla 1 koploper, maar die positie ging zaterdag alweer verloren. Op bezoek bij nummer vijf Amsterdam ’78 2 werd een nipte 6-4 nederlaag geleden. Wessel pakte 2 punten waaronder de dubbel met Elsa, die daarmee de 100% haalde want zij was speciaal mee alleen voor de dubbel. Ilse en Daan wonnen allebei één enkelspel. Dat op landelijk C-niveau vrijwel alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn, bewijst de stand na drie wedstrijden. Salamanders heeft 19 punten, Scylla 18, Hilversum en Stede Broec allebei 17. Scylla 1 heeft nog niet tegen Hilversum (3) en Salamanders gespeeld, dus de komende twee wedstrijden wordt duidelijk hoe de kansen op promotie daadwerkelijk zijn.

Derde keer op 40%
Scylla 2 voltooide in de hoofdklasse op bezoek bij Avanti 2 een hattrick: de derde 6-4 nederlaag op rij. Toch reden we weer met opgeheven hoofd terug vanuit het gezellige Hazerswoude-Dorp. Vooraf werd na de onverwachte promotie vanuit de eerste klasse gevreesd voor wekelijks ruime nederlagen, dus vooralsnog verloopt het seizoen eigenlijk boven verwachting. Een speciale vermelding verdient echter tegenstander Bianca Ligtvoet. Zij speelde eind 2022 nog in de derde klasse, maar speelt nu dus drie klassen hoger. Dat Bianca al haar partijen verloor, was volgens verwachting, maar zij maakte het zowel Ties (hij viel in voor Noor die helaas ziek was) als Lisa bijzonder lastig. Ties won met 9-11 in de vijfde, Lisa met 10-12 in de vijfde.

Amy daarentegen was binnen tien minuten klaar. Gelukkig maar, want bijna alle andere partijen waren zeer spannend (drie in vijven en vijf in vieren) en daardoor was de totale speelduur ruim vier uur. Het bonuspunt kwam deze keer op naam van Lisa. Zij stuntte in haar openingspartij door Stijn van der Willik te verslaan. Hazerswoudenaar Martijn Hogenboom bleef ongeslagen, al hadden Amy en Lisa in de dubbel zeker kans op meer.

Stunt uiteindelijk niet gegund
Scylla 3 tenslotte ging op bezoek bij koploper ATTC 2. Er leek een heuse stunt in de maak toen zowel Yannick, Ché als Sander hun openingspartijen wonnen. Het duurde echter tot Sanders laatste wedstrijd totdat er nog een Leids punt te vieren was. De dubbel was de mooiste en spannendste partij van de dag. Ché en Yannick bleven helaas net aan de verkeerde kant van de score: 11-8, 16-14, 9-11, 12-14 en 15-13. Dat was balen voor onze mannen, maar natuurlijk ook voor één van onze meest trouwe supporters (de oma van Ché en Ties). De nipte nederlaag geeft echter zeker vertrouwen voor de rest van het seizoen!

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Ronde drie: Scylla-jeugd over de knie"