Gezelligheid bij eerste thuiswedstrijden jeugd

Op zaterdag 4 februari stond voor onze jeugdteams de eerste thuiswedstrijd in de voorjaarscompetitie 2023 op het programma. Met dank aan de senioren die op vrijdagavond hun eerste thuiswedstrijd van 2023 speelden, stond de zaal op zaterdagmorgen al zo goed als gereed. Hartelijk dank daarvoor! Omdat alle zeven jeugdteams in actie kwamen, was het gezellig druk in de Scylla-hal. Enige nadeel is dat de inspeel-ruimte beperkt is, maar de meeste Scyllanen waren al vroeg in de hal om toch alvast wat warming-up-minuten te pakken.

Woerden.

Scylla 1 in bloedvorm
Op het ‘centre court’ was Scylla 1 in topvorm. Tegenstander Woerden werd met een maximale 10-0 nederlaag terug naar de provincie Utrecht gestuurd. Elsa, Ilse en Wessel zaten in een flow en ondanks dat Woerden zeker niet werd weggespeeld, was er gewoon geen houden aan. Alleen Elsa had een keer de maximale vijf games nodig om Waling van Dongen van zich af te schudden.

Scylla 2 weer goed bezig
Scylla 2 leed op de tafel ernaast voor de tweede keer op rij een nipte 4-6 nederlaag, deze keer tegen Alexandria. Dat was echter een knappe prestatie. De Rotterdammers werden eind 2022 overtuigend kampioen in de eerste klasse waarin Scylla op ruime afstand als derde eindigde. Net als vorige week wist Noor weer twee individuele zeges te pakken. Amy en Lisa pakten ook allebei weer een punt. Amy kwam in haar slotpartij nog wel met 1-5 achter in de beslissende game, maar hield haar hoofd koel na de uitstekende time-out en won de game uiteindelijk toch nog met 11-8.

Scylla 3 begint met winst
Voor Scylla 3 startte de competitie pas. De openingswedstrijd werd namelijk verplaatst. Tegenstander TOGB 1 had wel al 5 punten behaald en kon daar aan het einde van de middag 4 punten aan toevoegen. Oftewel: Scylla pakte gelijk 6 punten. Met als kanttekening dat in de laatste wedstrijd de tegenstander helaas ziek moest opgeven. Sander was in zijn nopjes met zijn eerste twee noppen-overwinningen (zijn eerste wedstrijd verloor Sander met 12-14 in de vijfde), maar de verrassing van de dag was toch dat invaller Ivar (Scylla 4) ook twee individuele zeges pakte. Ché pakte de andere twee punten, maar hoefde daar dus in de slotpartij niets voor te doen. Zijn andere potten verloor Ché in vijven (waaronder de dubbel met Ivar) dus er had nog meer ingezeten.

Scylla 4 overwint in spannende tweestrijd
Scylla 4 verrast voorlopig vriend en vijand in de tweede klasse. Oké, dit team werd met een straatlengte voorsprong kampioen in de vierde klasse. De derde klasse overslaan blijkt echter de juiste keuze. Net als vorige week werd er weer met 6-4 gewonnen, deze keer van stadgenoot Docos 2. Camiel haalde zelfs de volle buit binnen met drie gewonnen enkelspelen plus het dubbelspel samen met Jagger. Die behaalde net als Usin ook nog één individuele zege, al was het voor Jagger natuurlijk wel balen dat zijn openingswedstrijd met 10-12 in de vijfde verloren ging. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd en hun wedstrijd was daarom ook pas als allerlaatste van de dag klaar.

Scylla 5 vist net te vaak net achter het net
Scylla 5 zit in een poule van 5 en was gelijk de eerste speelronde vrij. Dit nieuwe jeugdteam bestaat naast Casper (die als enige al competitie-ervaring heeft) uit de debutanten Daniël, Mees en Ties. Docos 3 bleek al gelijk een geduchte tegenstander. Onze stadgenoten gingen met een 3-7 overwinning aan de haal. Drie van de zeven punten kwamen echter tot stand na zeer spannende vijfsetters. Een gelijkspel was dus zeker mogelijk geweest. Mees pakte al meteen twee individuele zeges, Daniël één. Casper kwam helaas nog niet tot winst. Speelster van de dag was tegenstander Lieke Verdoold die ongeslagen bleef, al verloor Daniël tegen haar wel nipt in vijf games.

Scylla 6 stevig op koers
Scylla 6 opende vorige week het pupillenbal met een 4-1 overwinning en deze uitslag herhaalde zich. Tegenstander Rijnsoever 8 wist alleen de dubbel te winnen. Daarin namen Michele en Thomas Zonneveld snel een 2-0 voorsprong, maar op karakter kwamen de Katwijkers terug in de wedstrijd om uiteindelijk de slotgame met 8-11 te winnen. Michele won zijn beide enkelspelen zeer overtuigend met 3-0. Dat deed Thomas in zijn openingspartij ook, maar in de slotwedstrijd ging het met 3-1 wat moeizamer.

Scylla 7 blijft puntloos
Dat bij de pupillen in het begin de uitslagen onvoorspelbaar zijn, bleek maar weer bij de eerste thuiswedstrijd van Scylla 7. Vorige week was er een maximale overwinning, deze week een maximale nederlaag. TOGB 6 ging met een 0-5 zege terug naar Berkel en Rodenrijs. In de dubbel, die weliswaar na drie spannende games met 0-3 verloren ging, waren beide duo’s eigenlijk nagenoeg gelijkwaardig. Janoah en Samuel wonnen allebei wel een game tegen de piepjonge Yeon Ho Kim, maar diens grote broer Yeon Joon Kim was simpelweg te sterk. In de komende wedstrijd bij DHC zijn er wellicht weer winstkansen.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Gezelligheid bij eerste thuiswedstrijden jeugd"