Nipt verlies Heren 2

Na de krappe overwinning van vorige week in Leiden, mocht Heren 2 ditmaal zijn geluk beproeven in Leidschendam tegen VVV. Op papier geen hoogvlieger, maar wel met een van de sterkste spelers uit de competitie.

Invaller Thomas wist het de tegenstanders met zijn kapballen vol backspin enorm lastig te maken. Na twee spannende wedstrijden wist hij er gelukkig ééntje in drie games uit het vuur te slepen. De afgelopen jaren is wel gebleken dat Thomas een enorm waardevolle invaller is voor de heren uit de derde divisie. Als invaller heeft hij de afgelopen seizoenen een kleine 40% van zijn wedstrijden in de derde divisie gewonnen!

Jac in karakteristieke pose.

Dichtbij maar geen sigaar
Ook Bram en Jacques wisten één partij te winnen, maar daar waren ze niet echt tevreden mee. Beiden zaten ze tegen Michel van der Kooij enorm dicht bij de overwinning, maar Michel wist de wedstrijden op ervaring binnen te slepen. Tegen Matthijs van der Heiden, een van de sterkste spelers in de competitie, kwam Bram ook erg dichtbij door aanvallend en met risico te spelen. Het was echter de kwaliteit van Matthijs die overheerste, waardoor alle drie de games nipt naar de man uit Leidschendam ging.

Knappe dubbelwinst
Jacques en Bram wisten wel het dubbel te winnen in een spannende vijfsetter. Hiermee versloegen ze niet alleen het dubbel dat twee jaar daarvoor nog Zuid-Hollands kampioen was geworden, maar haalden ze ook een belangrijk punt binnen.

Dat Heren 2 dit seizoen een sterke poule heeft mag duidelijk zijn, nadat verloren is van het team dat op papier een degradatiekandidaat mocht zijn. Het spreekt echter ook voor het team dat het met een invaller de schade beperkt weet te houden tegen een sterk spelend VVV…

 

Bram van Kuijck

No Replies to "Nipt verlies Heren 2"