Perfecte competitiestart Scylla-dames bij promovendus Disnierats

Voor de dames van Scylla is de voorjaarscompetitie 2022 in de eredivisie perfect gestart. In Hoorn werd op bezoek bij promovendus Disnierats een maximale 0-7 overwinning behaald.

In de openingspartij leek het nog een spannende middag te kunnen gaan worden. Marie Depuydt had namens Scylla haar handen meer dan vol aan Janine Grootjans. De eerste game was nog overtuigend voor Marie (6-11), maar in de tweede game was de winst nog maar minimaal (9-11). De derde en vierde game waren voor Grootjans (14-12 en 11-6). In de beslissende vijfde game liet Marie echter haar beste spel zien: 6-11 en Scylla op 0-1.

Verdedigers hoog!
Daarmee bleek echter gelijk de spannendste partij van de dag te zijn gespeeld. Alle overige wedstrijden werden overtuigend in drie games door Scylla gewonnen. Esmee van Marwijk gaf in de tweede wedstrijd Nicole van der Ark geen moment de kans om in de wedstrijd te komen en hetzelfde gold eigenlijk voor het eerste optreden van Scylla-aanwinst Evelien Hengstman tegen Tessa Margaroli. Het debuut van Evelien (afkomstig van TRIAS in Twello en woonachtig in het Overijsselse Borne) was in ieder geval veelbelovend. Ook in haar tweede wedstrijd kwam Evelien totaal niet in de problemen en wist Van der Ark haar sterke verdediging niet te slechten.

Heer en meester (?)
Marie zag alleen in de slotgame van haar tweede partij Margaroli nog dichtbij komen (10-12), maar won uiteindelijk ook soeverein en Esmee bond Grootjans na de pauze met 0-3 aan de zegekar. In de dubbel waren Esmee en Marie eveneens heer en meester met de maximale 0-7 overwinning als logische resultaat.

Niet de zwaluw uit het verhaal – red.

Eén zwakke zwaluw maakt nog geen lente
De wedstrijd tegen Disnierats was echter geen graadmeter voor de rest van het seizoen. De zeer sportieve Hoornse dames zijn eind 2022 gepromoveerd vanuit de eerste divisie en het verleden heeft aangetoond dat het verschil tussen eredivisie en eerste divisie bijzonder groot is. De eerste echte test voor de Scylla-dames volgt aanstaande zondag 12 februari. Dan komt het sterke SKF op bezoek in Leiden. Op dezelfde datum op dezelfde tijd in dezelfde Scylla-hal maken de Scylla-mannen hun rentree in de eredivisie tegen het Limburgse Westa. De ‘’Super Sunday’’ bij Scylla start om 13.00 uur.

 

Hans van Marwijk

 

 

No Replies to "Perfecte competitiestart Scylla-dames bij promovendus Disnierats"