Veelbelovende openingswedstrijden jeugd

Op zaterdag 28 januari is voor onze jeugdteams de voorjaarscompetitie van start gegaan. D.w.z.: voor 5 van de 7 teams, want de openingswedstrijd van Scylla 3 is verschoven naar 25 februari en Scylla 5 was de eerste ronde gelijk vrij (poule van 5).

Voor de oplettende lezer die denkt: ‘’7 jeugdteams? We hadden er toch maar 4?’’ Dat klopt. We hebben komend seizoen maar liefst drie nieuwe jeugdteams in competitieverband! Scylla 5 start (volgende week) gelijk in de vijfde klasse van de reguliere competitie. De duoteams Scylla 6 en 7 beginnen respectievelijk in Pupillen B en C.

Veelbelovende start
De start van onze nieuwe talententeams was in ieder geval zeer veelbelovend. Onder begeleiding van Ties (nogmaals hartelijk dank!) debuteerden beide teams op bezoek bij Play Fair in Leimuiden. Janoah en Lars hadden blijkbaar geen last van plankenkoorts want Scylla 7 reed met de maximale winst op Play Fair 3 (0-5) terug naar Leiden. Al moet daarbij vermeld worden dat zowel Janoah als Lars in de tweede wedstrijd tot het uiterste moest gaan om de overwinning binnen te slaan. Dat waren namelijk twee zeer spannende vijfsetters.

Namens Scylla 6 begonnen ook Michele en Thomas Singh zeer overtuigend aan de competitie. Play Fair 2 moest er met 1-4 aan geloven. Michele bleef gelijk knap ongeslagen, maar Thomas moest zich helaas na drie spannende games in de slotwedstrijd gewonnen geven. Extra knap was dat beide Scylla-duo’s het dubbelspel wisten te winnen terwijl ze de dubbel eigenlijk nog nooit ‘’echt’’ gespeeld hadden.

Schitterend debuut
Prachtig nieuws kwam er ook vanuit Leidschendam. Na hun kampioenschap afgelopen najaar in de vierde klasse debuteerde Scylla 4 in de tweede (!) klasse met een schitterende 4-6 zege op VVV 1. Ivar, Jagger en Usin wisten gelijk alle drie 2 enkelspelen te winnen in de tweede klasse. Een prima prestatie! Ze hadden de pech dat VVV-tegenstander Bjorn van den Berg in topvorm verkeerde. Hij zorgde voor alle Leidschendamse punten (inclusief de dubbel). Daarvoor moest hij echter wel alle zeilen bijzetten want drie van de vier VVV-punten kwam tot stand na de maximale vijf games.

Nipte nederlaag Scylla 2
Scylla 2 moest in Gouda een nipte 6-4 nederlaag slikken op bezoek bij Vriendenschaar 1. Absoluut geen schande want Scylla 2 is op papier de minste ploeg in de hoofdklasse. Ondanks een derde plek in de eerste klasse afgelopen seizoen zijn onze Scyllanen ‘’per ongeluk’’ toch gepromoveerd. Op voorhand belooft het dus een lastig seizoen te worden, maar toch zat er tegen Vriendenschaar uiteindelijk meer in dan de kleine nederlaag. Gouwenaar Olivier Lipschart was simpelweg een klasse apart, maar Amy en Lisa waren tegen Jonas Bokhove minimaal gelijkwaardig. Ze kregen echter allebei geen vat op zijn service waardoor hij de beide wedstrijden won.

Noor wist er in de slotpartij gelukkig wel raad mee, met een overtuigende 3-0 zege als gevolg. Noor debuteerde sowieso sterk op hoofdklasse-niveau door ook haar openingswedstrijd met 3-0 te winnen van Jesse van Vliet. Amy en Lisa wisten deze tegenstander ook allebei te verslaan.

Ilse straalt in grote broek Grootebroek

Grote broek

Scylla 1 tenslotte begon met een uitwedstrijd tegen Stede Broec in het Noord-Hollandse Grootebroek. Door het vertrek van Imre naar het combinatieteam Rijnsoever/Scylla in landelijk B speelt Scylla 1 nu een klasse lager in landelijk C. Het werd gelijk weer een marathonpartij die uiteindelijk helaas met 6-4 verloren werd. Slechts 2 van de 10 wedstrijden gingen in ‘’straight sets’’. Ilse was onbetwist de ‘’woman of the match’’ met drie individuele zeges (waarvan twee in vijven). In de dubbel met debutant Wessel (hij kwam over van het Goudse Vriendenschaar) ging het in vier superspannende games net mis. Elsa wist ook knap een partij in vijven te winnen. Daan bleef helaas nog puntloos.

Aankomende zaterdag 4 februari spelen alle jeugdteams thuis. De wedstrijden starten om 11 uur (alleen team 6 start pas om 13.00 uur, gelijk na team 7 op dezelfde tafel). Komt dat zien, komt dat zien!

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Veelbelovende openingswedstrijden jeugd"