Twee gouden plakken op de ZHK

Op 21 en 22 januari vonden de Zuid-Hollandse kampioenschappen plaats. Een grote groep Scylla-spelers met enkele coaches trok naar Schiedam voor het laatste toernooi voordat de competitie deze week begint. En met succes!

Ivar en Jagger speelden in de A-categorie onder-13. Ivar, de winnaar het Avanti-jeugdtoernooi de week hiervoor, wist knap het hoofdtoernooi te bereiken op dit sterk bezette toernooi. Jagger wist het de andere jongens enorm lastig te maken maar moest helaas genoegen nemen met een plek in het troosttoernooi. Hierin wist hij de kwartfinale te bereiken.

Lisaaaaaaaaaaaa
Noor, Amy en Lisa deden mee in de meisjes B-categorie. Noor en Lisa behaalde knap de halve finale en behaalde daarmee een gedeelde derde plek. Amy werd in de poule door Noor verwezen naar het troosttoernooi. In een ware thriller ging ook hier de halve finale verloren. Over thrillers gesproken… Lisa behaalde ook de leeftijdsfinale omdat ze samen met Elsa de beste prestatie van de meisjes onder-19 had neergezet in het toernooi. In deze spannende finale, waarin Elsa met een blessure alles op alles zette, was het Lisa die zich kroonde tot Zuid-Hollands kampioen!
?

Elsau…
De blessure van Elsa kan niet anders dan het gevolg geweest zijn van de strijd die ze had geleverd in de categorie meisjes A. Na de vele spannende wedstrijden was een vijfde plaats het eindresultaat. Ook Yannick kende een spannend toernooi met veel wedstrijden, want zijn toernooi reikte tot de finale. Daar werd hij aangemoedigd door een heuse haag aan Scylla-supporters. Dit leidde tot een prachtige finale, waarin Yannick nét te kort schoot. Uiteindelijk leverde dit een prachtige tweede plek op!
?

Dubbelkampioen
Imre wist zijn poule relatief eenvoudig door te komen. Hij strandde echter in de achtste finale door een 9-3 voorsprong in de beslissende game uit handen te geven. Desalniettemin mag Imre zich, samen met toekomstig teamgenoot bij Rijnsoever Bjorn de Klerk, Zuid-Hollands kampioen in het dubbel noemen in de A-categorie!
?

Ties in de halve
Ook Ties wist het hoofdtoernooi te behalen in zijn categorie. Dit leverde een knappe halve-finaleplek op, die hem goed voorbereid heeft op zijn overstap naar de seniorencompetitie komend seizoen.

Strijd bij de senioren
Bij de senioren speelden Bram, Esmee en Yannik mee. Imre moest zich, na zijn dubbeloverwinning de dag ervoor, afmelden met een blessure.
Bram wist in zijn eerste toernooi bij de hogere C-licenties meteen door te stromen naar het hoofdtoernooi als nummer één in de poule. Hier was de achtste finale het eindstation, waar hij er tevreden mee kan zijn. Met Esmee, die zaterdag de rol als chauffeuse, coach en dubbelpartner op zich had, wist hij bij het dubbel de kwartfinale te bereiken. Yannik speelde een spannende poule bij de D-categorie maar wist nét niet door te stromen naar het hoofdtoernooi door een ongunstig onderling resultaat.

Al met een succesvol toernooi waar we met velen een sportief en gezellig weekend gehad hebben!

Bram van Kuijck

No Replies to "Twee gouden plakken op de ZHK"