Oliebollentoernooi zeer geslaagd!

Op zaterdag 7 januari 2023 stond voor het eerst in drie jaar (na twee corona-afgelastingen) het oliebollentoernooi weer op het programma als sportieve aftrap van het nieuwe kalenderjaar. Maar liefst 31 teams deden mee aan dit supergezellige toernooi, waarin de deelnemers varieerden in leeftijd van 8 tot 65+ en qua niveau van beginner tot vergevorderd. Het was een zeer gemêleerd gezelschap aan duo’s: vader/dochter, vriendinnen, vader/zoon, broers, vrienden, broer/zus, teamgenoten en liefdeskoppels.

U kunt wel zien wie de toekomst heeft.

Zelfs de voorzitter deed mee, met nog een professionele houding ook.

In de eerste ronde voor de lunch werd in poules van vier gespeeld waarvan de eerste twee van iedere poule doorstroomden naar de A-categorie en de nummers drie en vier van de poule in categorie B belandden. Waren de krachtsverschillen voor de pauze soms nog behoorlijk groot: na de pauze was het in diverse poules bijzonder spannend omdat het niveau gelijkwaardig was. Wat vooral opviel, was dat er veel gelachen werd. De sfeer was uitstekend en het spelplezier spatte van de tafels. Natuurlijk wilde ieder koppel wel winnen, maar niet door een mindere tegenstander helemaal van de tafel te slaan.

Sterkste teams in de B

Kersverse teamgenoten aan de bal.

En ja, er was een dokter in de zaal.

Opperste concentratie op eredivisieniveau.

Na de pauze gingen de eerste twee van ieder poule door naar de kwartfinales. In categorie B bleken de acht sterkste teams van de dag Imre en Reinier, Piet en Noa, Pim en Theo, Kyran en Ties, Stephen en Olke, Manon en Sabine, Jagger en Giulia plus Ivar en Usin. Stiekem vond de toernooileider de veel minder voorspelbare categorie B eigenlijk leuker dan categorie A. Na een spannende finale ging de eerste plaats uiteindelijk naar Imre en Reinier, maar onze talentvolle jeugdleden Ivar en Usin waren in de finale nagenoeg gelijkwaardig.

Joost en Robbert torenhoog

Vrolijke favorieten.

In categorie A ging de eerste plek zoals verwacht naar de torenhoge favorieten en nummer 1 geplaatsten Joost en Robbert. Grootste verrassing bij de laatste 8 was het duo David en Wim, al was de kwartfinale halen van Lisa en Herman (zij schakelden in hun sterke poule de verwachte halve finalisten Olaf en Arno uit) ook een bijzondere prestatie.

De overige kwartfinalisten waren Wessel en Daan, Isabelle en Michiel, Joey en Joeri, Amy en Noor, plus Esmee en Hans. De organisatie had zeven van deze acht koppels in de kwartfinales verwacht, maar niet dat de als nummer 2 geplaatste Wessel en Daan daarin al zouden sneuvelen. Lisa en Herman zorgden hier voor nog een huzarenstukje. In de halve finale was in de familiestrijd het duo Esmee en Hans echter net iets va

ster. In de finale toonden Joost en Robbert zich dus onbetwist het sterkste duo van de dag, maar dat was eigenlijk bijzaak. Het publiek en alle deelnemers waren de grote winnaar.

Uitstekend georganiseerd

Lachen was toegestaan. : )

Toernooi voor de lol is goed en aardig, maar ik ga me wel concentreren.

Al met al was het een zeer geslaagd toernooi! Complimenten en dank aan de jeugdcommissie (Amy, Ans, Esmee, Lisa, Bram, Imre en Ties) voor deze uitstekend georganiseerde dag! Voor de lunch was gezorgd, er waren oliebollen in overvloed, de limonade was niet aan te slepen en mijn favoriete soep was er ook. We kijken nu al uit naar de editie van 2024, maar dat duurt gelukkig nog even.

Een wel heel strenge vader kijkt fronsend toe.

Met een speciaal dankwoord aan Arina voor het bijhouden van de scores (sorry; ik bleef langer in het toernooi dan gedacht…) en Regina voor het halen van de oliebollen en alle hand-en-spandiensten!

 

Hans van Marwijk

Foto’s: Wim de Leeuw

No Replies to "Oliebollentoernooi zeer geslaagd!"