Eerste Scylla Super Cup groot succes

Op 14 januari was het zover: de strijd om de Scylla Super Cup barstte los. De beste tafeltennissers van Nederland hebben alles op alles gezet om de Scylla Super Cup en de cheque van €1.000 mee naar huis te nemen. Het resultaat mocht er wezen. De tafeltennisliefhebber is getrakteerd op een waar spektakel, met een prachtige finale als hoogtepunt.

In de poulefase was op alle zes de tafels vanaf het begin tafeltennis van hoog niveau te zien. Vroeg in het toernooi waren hier al een aantal verrassingen te zien. Laurens Tromer, als eerste geplaatst in het toernooi, verloor van de 15-jarige Ivan Kahn. Ook Michel en Milo de Boer wisten hun plaatsing in de poule niet waar te maken en werden tweede. De anderen die als nummer één in de poule waren geplaatst, Gabrielius Camara, Kas van Oost en Barry Berben wisten hun poule soeverein te winnen.

Lucky losers
Na de poulefase werd er geloot tussen de nummers drie in de poule om wie er als ‘lucky loser’ door mochten naar de achtste finales. In deze achtste finales wist zes keer de hoger geplaatste speler te winnen. Alleen Milo de Boer en Gerard Bakker moesten de overwinning aan de tegenstander laten. In de kwartfinales die volgden, wisten de spelers er nog een schepje bovenop te doen. Een fantastisch spelende Ivan Kahn won zijn kwartfinale met 3-0 van Mark Smith. Ook Barry Berben en Laurens Tromer verzekerden zichzelf van een plek in de halve finale. De wedstrijd tussen Kas van Oost en Gabrielius Camara was een waar spektakel. Deze wedstrijd van het allerhoogste niveau werd uiteindelijk in de beslissende game beslist met het mooiste punt van de dag, dat naar Camara ging.

Jeugd oververtegenwoordigd
Vanaf de halve finales moest Laurens Tromer opboksen tegen de nieuwe generatie. Als enige halve finalist die niet meer mag uitkomen in een jeugdcategorie, moest hij al zijn ervaring aanspreken. In zijn halve finale wist hij uiteindelijk af te rekenen met Barry Berben. De andere halve finale werd met ruime cijfers gewonnen door Gabrielius Camara van clubgenoot Ivan Kahn, die in de poulefase Tromer nog had verslagen.

Camara, Tromer, Berben, Kahn.

Kers op de tafeltennistaart
De finale was de kers op de al heerlijk smakende taart. De finale, waarin gespeeld werd tot vier gewonnen games, leek in eerste instantie een makkelijke prooi voor Camara. Bij een 3-0 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht. Tromer wist echter een extra versnelling te vinden en terug te komen. Makkelijk was de comeback niet, want hij moest twee ‘championship points’ wegwerken in game vijf. In de allesbeslissende game was het Tromer die het momentum te pakken had en zichzelf de eerste winnaar mag noemen van de Scylla Super Cup!

Download hier alle uitslagen van dit toernooi.

Bram van Kuijck

No Replies to "Eerste Scylla Super Cup groot succes"