Scylla-heren terug in de eredivisie

Na een zeer spannend kampioenschap in de eerste divisie poule A heeft Scylla (Leiden) de beslissingswedstrijd om directe promotie naar de eredivisie met duidelijke cijfers gewonnen van Tempo-Team, dat kampioen werd in poule B. Hierdoor heeft Scylla weer twee eredivisieteams.

Het kampioenschap in poule A was zeer zwaarbevochten voor de Leidse heren omdat pas in de laatste ronden Tempo-Team 3 werd voorbijgestreefd. Met de ruime eredivisie-ervaring van Gerard Bakker jr. en Joey Boekkooi was Scylla daarna licht favoriet in de beslissingswedstrijd tegen Tempo-Team 2, dat nipt SKF voorbleef in de andere poule.

Een prestatie
In de beslissingswedstrijd werd dit waargemaakt door het genoemde duo en het jonge talent Mads Oomen. Na een aantal spannende wedstrijden werd het duel met 4-1 in Leids voordeel beslist. Daardoor spelen zowel de Scylla-dames als de heren weer op het hoogste niveau in de Nederlandse competitie. Een prestatie waar Scylla extra trots op is omdat alle spelers van dit team uit de eigen jeugdopleiding komen!

Prachtig seizoen
Na deze laatste wedstrijd van het seizoen kan Heren 1 terug kijken op een prachtig seizoen. Een seizoen waarin kopmannen Bakker en Boekkooi beiden ruim 80% van hun wedstrijden winnen en samen negen van de tien dubbels winnen. Dit is ook het seizoen waarin Oomen als opkomend jong talent de helft van zijn wedstrijden wist te winnen. Kortom: een uitstekende teamprestatie waarmee het team zich kan gaan richten op de eredivisie komend seizoen!

 

Bram van Kuijck

No Replies to "Scylla-heren terug in de eredivisie"