Zware wedstrijden in laatste jeugdronde

Op zaterdag 3 december stond voor onze jeugdteams de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar en van de najaarscompetitie 2022 op het programma. Alle teams speelden thuis, behalve onze kampioenen van Scylla 5 omdat zij in de laatste speelronde vrij waren.

Scylla 1 nam het op tegen Tanaka en maakte er weer een waar spektakel van. Doordat de coach zich verslapen had, kwam de ploeg uit Etten-Leur pas om 11 uur aan waardoor de wedstrijd wat later begon. Na ruim 5 uur waren de beide teams pas klaar en stond er een zwaarbevochten 6-4 overwinning voor Scylla op het bord.

Maar liefst vijf van de 10 partijen werden pas in de vijfde game beslist. Vier van deze potten gingen naar onze Scyllanen. Een knappe prestatie van Ilse (waarvan 1 na een 0-2 achterstand) en Imre die er allebei twee in vijven wonnen! Zij wonnen ook samen de dubbel (3-0 in drie spannende games) en Imre won ook nog eens zijn openingspartij (maar dan met 3-1). Daan wist deze keer helaas geen punt te pakken.

Scylla 1 eindigde door dit resultaat op een uitstekende derde plaats in landelijk B. Onze felicitaties gaan naar VTV. De ploeg uit Nieuwegein haalde op de laatste speeldag het kampioenschap binnen. Scylla speelde daar twee keer 5-5 tegen dus, dat is ook best iets om trots op te zijn.

Imre naar A in Katwijk
Imre eindigde deze competitie met 22 individuele overwinningen en slechts 2 nederlagen. Hij is duidelijk het niveau van landelijk B ontstegen. Daarom gaan Scylla en Rijnsoever in de voorjaarscompetitie met een combinatieteam starten in landelijk A. Samen met Katwijkers Jitte, Faya en Bjorn (waarvan de meiden allebei ook lid zijn van Scylla en bij ons mee trainen) zal Imre dan op het hoogste jeugdniveau gaan spelen. Ilse en Daan blijven actief in Scylla 1 en krijgen met Elsa versterking vanuit team 2.

Scylla 2 eindigt op 3
Als we dan toch aanbeland zijn bij Scylla 2: zij kregen de nummer twee van de ranglijst Gorkum op bezoek. Een grote overwinning was nodig om zelf nog tweede te worden in de eerste klasse, maar dat zat er geen moment in. Een gelijkspel had nog wel gekund (twee partijen gingen in vijven verloren), maar het werd uiteindelijk 3-7. Dion was bij Scylla de gevierde man. Hij pakte namelijk alle punten waarvan één in de dubbel samen met Lisa. Dat was ook een zwaarbevochten vijfsetter met 11-8 winst in de slotgame. Lisa en Ties (in zijn laatste wedstrijd bij de jeugd) konden helaas geen punten pakken, al was Ties in zijn laatste partij daar heel dichtbij (12-14 in de vijfde).

Omdat Elsa (naar team 1), Ties (naar de senioren) en Dion (eindexamenjaar dus focus op school) niet of nauwelijks meer inzetbaar zijn, zal ook de samenstelling van Scylla 2 veranderen. Amy en Lisa krijgen met Noor versterking uit team 3 en met Wessel versterking vanuit Vriendenschaar.

Strijden als grote katachtigen
Met Noor zijn we gelijk bij Scylla 3 beland. Tegenstander in de laatste wedstrijd was Docos. Voor de ‘roodwitten’ (ik heb er zelf een jaar of veertig gevoetbald) was de wedstrijd enorm belangrijk, want bij een ruime zege zouden onze stadsgenoten kampioen zijn. De zege kwam er, maar onze Scyllanen vochten als leeuw(inn)en en slikten een nipte 4-6 nederlaag. Omdat Dordrecht (de enige concurrent) ‘maar’ met 8-2 won, was het kampioenschap van Docos een feit (met slechts twee punten voorsprong). Van harte gefeliciteerd!

Noor dendert door
Voor Scylla sloegen Noor en de in topvorm verkerende Ché allebei twee punten binnen. Wat Noor betreft, kijken we daar niet meer van op. Zij wist maar liefst 16 van haar 18 individuele wedstrijden te winnen (89%). Haar promotie naar team 2 is dus ook een logische. Ché, Sander en Yannick zullen haar zeker gaan missen komend seizoen en dan bedoel ik niet alleen vanwege haar winstpercentage. De mannen zelf vertonen echter ook nog steeds groei in hun spel dus wellicht zit er in 2023 nog iets meer in dan de vierde plek in de tweede klasse.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Zware wedstrijden in laatste jeugdronde"