Scylla-dames niet opgewassen tegen landskampioen VTV

Voor de dames van Scylla is de najaarscompetitie 2022 in de eredivisie ten einde. In de halve finale van de play-offs was het Leidse team helaas niet opgewassen tegen landskampioen VTV.

In Nieuwegein bleek VTV in de sterkst mogelijke opstelling aan te treden. De ijzersterke Dong Li zette in de openingswedstrijd tegen Marie Depuydt gelijk de toon. De voormalig Nederlands kampioen gaf Marie geen schijn van kans. Een vlotte 3-0 nederlaag was het logische resultaat.

Van De Hoop verloren
Esmee van Marwijk trad vervolgens aan tegen international Sanne de Hoop. De eerste game ging verdiend naar Esmee, maar daarna kwam De Hoop steeds beter in de wedstrijd. In de tweede game kon Esmee nog wel in de buurt blijven, maar er was helemaal niets af te dingen op de 3-1 nederlaag.

Fang Ning Chen Chen had daarna de ondankbare taak om Tanja Helle van winst af te houden. Ook in deze partij was het krachtsverschil echter gewoonweg te groot. Helle liet Fang Ning geen moment in de wedstrijd komen en zegevierde eenvoudig met 3-0.

Mooiste wedstrijd
De slotpartij van Esmee tegen VTV-kopvrouw Dong Li was de mooiste wedstrijd van de dag. Schitterende rally’s waren er te zien en het publiek was de grote winnaar. Esmee speelde een uitstekende wedstrijd, maar het was net niet genoeg. De gamestanden 13-11, 14-12, 9-11 en 12-10 tonen al aan hoe spannend het was. Op matchpoint besliste Dong Li uiteindelijk het treffen met een voor Esmee uitermate ongelukkige netbal. In een eventuele vijfde game was de wedstrijd weer volledig open geweest, maar het mocht niet zo zijn.

Nieuwe rondes, nieuwe kansen
Deze nipte nederlaag betekende 4-0 en meteen het einde van deze halve finale. De winst van VTV was logisch en absoluut geen schande voor Scylla. VTV is in deze samenstelling de titelfavoriet. Veelvoudig kampioen Den Helder gaat in de finale aan de dames van VTV ook een hele zware kluif hebben. Voor Scylla is het klaar voor dit jaar. Eind januari start de voorjaarscompetitie 2023 en zijn er weer nieuwe kansen.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Scylla-dames niet opgewassen tegen landskampioen VTV"