Jeugdronde negen: de kaarten zijn geschud

Op zaterdag 26 november stond speelronde negen op het programma voor onze jeugdteams. Het was weer gezellig druk in de Scylla-hal want alle teams speelden thuis. Met nog één (thuis)wedstrijd voor de boeg (op zaterdag 3 december) zijn de kaarten voor onze Scyllanen in alle poules inmiddels wel zo’n beetje geschud.

Scylla 5 kampioen!

Scylla 5 was vorige week al kampioen geworden met een straatlengte voorsprong op alle tegenstanders. Dat werd in de laatste thuiswedstrijd gevierd tegen TOGB 3. Deze sportieve tegenstander uit Berkel en Rodenrijs was echter niet van plan om zich even naar de slachtbank te laten slaan. Onze Scyllanen werd het vuur aan de schenen gelegd. Usin moest in de laatste wedstrijd winnen om een gelijkspel te voorkomen en hij slaagde met vlag en wimpel. Met 6-4 was dit de kleinste overwinning van het seizoen. Usin (3) en Ivar (2) haalden individueel 5 punten binnen en samen pakten ze in de dubbel het zesde punt. Casper kwam deze keer helaas niet tot winst.

Ivar baalde wel even omdat hij op de valreep in de laatste partij zijn 100% zag sneuvelen. Dat kon, maar mocht uiteindelijk de pret niet drukken. Camiel en Usin eindigden wel op 100% (!!), Ivar en Jagger allebei op 93% (!). Volgende week in de laatste speelronde is Scylla 5 vrij. Waarschijnlijk gaat dit team in 2023 een niveau hoger verder als Scylla 4. We zijn heel benieuwd hoe ver dit talentvolle team daar gaat komen!

Scylla 3 op 4
Scylla 3 speelde op de tafel daarnaast tegen het eerste jeugdteam van Pecos, de nummer drie van de tweede klasse. Een ruime overwinning was nodig om zelf nog kans te kunnen maken op de derde plek, maar de Oegstgeestenaren bleken net iets sterker. Het werd 4-6. Noor wist weer knap twee wedstrijden te winnen, maar moest in het enkelspel helaas voor het eerst een tegenstander feliciteren. De topper van de dag tegen Pecos-speler Matteo Vlaar (beide spelers stonden voor aanvang op 100%) werd verdiend gewonnen door Matteo. Ché en Yannick pakten ook allebei een punt. Yannick won de allerlaatste partij met 12-10 in de vijfde terwijl hij de dubbel (samen met Noor) juist net in vijven verloor. Ook de prima (op pijnstillers) spelende Ché verloor een keer in vijf games dus een gelijkspel had zeker gekund.

Met alleen nog de Leidse derby tegen koploper Docos voor de boeg gaat Scylla 4 waarschijnlijk als vierde eindigen. Voor Scylla is deze laatste wedstrijd dus niet zo belangrijk meer voor de eindstand, maar Docos heeft aankomende zaterdag nog 7 punten nodig om kampioen te worden (ervan uitgaande dat hun concurrent Dordrecht met 10-0 wint).

Scylla 2 onderuit
Scylla 2 speelde tegen het lager geplaatste Scyedam 2, maar op de 3-7 nederlaag was helemaal niets af te dingen. Bij de Schiedammers speelden Seppe Dijkstra en Önder Kondu ijzersterk. Zij bleken deze dag onverslaanbaar. Amy en Lisa waren in de dubbel weliswaar nagenoeg gelijkwaardig, maar ook die ging na vier spannende games naar de Schiedammers. Amy, Lisa en Ties wisten wel alle drie te winnen van tegenstander Jason Brevé.

Voor Ties was het een ‘vreemde’ dag. Als hij volgende week niet hoeft in te vallen (Dion, Elsa en Lisa komen dan in actie), speelde Ties zijn laatste jeugdwedstrijd. Ties wordt 20 in 2023 en gaat bij de senioren het team van Bin, Jasper en voorzitter Luuk versterken. Misschien in ieder geval nog even de dubbel spelen volgende week, Ties?

Scylla 2 staat nu derde en kan nog tweede worden in de eindstand, maar kan ook nog uiteindelijk vijfde worden in de eerste klasse. In de laatste wedstrijd komt de nummer twee Gorkum op visite in Leiden. Als Scylla dan 8 punten of meer haalt, gaan ‘we’ Gorkum voorbij op de ranglijst. Bij een ruime nederlaag kan de nummer 5 of 6 Scylla nog passeren (als één van beiden hun onderlinge duel dik wint). Volgende week weten we meer. Vanaf deze plaats feliciteren wij in ieder geval Alexandria 2 met het dik verdiende kampioenschap!

Spektakel bij Scylla 1
Scylla 1 maakte er tegen koploper VTV een heerlijke partij van. Na afloop van dit tafeltennis-spektakel stond er 5-5 op het scorebord. De totale wedstrijdduur was waarschijnlijk een kleine vijf uur geweest, maar de laatste twee duels werden tegelijkertijd op twee tafels gespeeld omdat Imre daarna ook nog bij de senioren moest spelen en coach Paul eveneens een drukke dag had. Hij was daarna gelijk weer scheidsrechter bij Heren 1.

Vier partijen werden pas in de maximale vijf games beslist, eveneens vier wedstrijden gingen in vier games. Van de vier partijen in vijven won Scylla er drie: Daan, Ilse en Imre allemaal één. Ilse en Imre wonnen zelfs allebei nog een enkelspel tegen de koploper. In de dubbel lukte dat helaas net niet. Sterkste speler bij VTV was Sam Groenewoud. Hij won al zijn partijen. In de zeer enerverende slotpartij tegen Imre moest hij echter alle zeilen bijzetten. Imre wist helaas enkele matchpoints niet te verzilveren en verloor met 14-16 in de vijfde game.

Scylla had dus ook zo maar kunnen winnen. Voor de eindstand had het niet uitgemaakt. Scylla is derde en blijft derde, tenzij er volgende week met 0-10 verloren wordt van nummer vier Tanaka. VTV en Hilversum 2 gaan in de slotronde onderling uitmaken wie er kampioen wordt in landelijk B poule B. Het verschil tussen beide teams is 1 punt in het voordeel van VTV. Dit wordt dus spannend aankomende zaterdag in Nieuwegein.

Afspraak in Nieuwegein
Ik hoop dat het dan op de andere tafel op dezelfde tijd in dezelfde hal net zo spannend wordt als Dames 1 het daar in de halve finale van de eredivisieplay-offs om het najaarskampioenschap 2022 opneemt tegen VTV, de huidige landskampioen. Onze dames kunnen dan alle steun gebruiken dus komt dat zien op zaterdag 3 december om 13.00 uur aan de Helmkruid 9 in Nieuwegein!

Hans van Marwijk

 

No Replies to "Jeugdronde negen: de kaarten zijn geschud"