Scylla-dames overtuigend naar play-offs

De dames van Scylla hebben op overtuigende wijze de play-offs van de najaarscompetitie in de eredivisie gehaald. De enig overgebleven concurrent voor plek vier Westa moest met een maximale 7-0 nederlaag terug naar Limburg en daar was helemaal niets op af te dingen. Scylla wist op voorhand dat twee winstpunten voldoende waren om de halve finales van de play-offs te bereiken. Binnen een uur was dat al gelukt.

Fang Ning Chen Chen leek namens Scylla in de eerste game van de openingswedstrijd een hele kluif te gaan hebben aan de talentvolle Belgische Mascha Kovtoun. Het begon al gelijk met enkele prachtige rally’s en Fang Ning wist die game nipt met 12-10 binnen te slaan. Het krachtsverschil was in de volgende games echter een stuk groter. Fang Ning stuurde met sterk spel Kovtoun naar alle hoeken van de tafel met een logische 3-0 winst tot gevolg.

Marie aka ‘De muur’
Daarna was het de beurt aan Marie Depuydt. Zij leek tegen Daantje Lommen in razendsnel tempo het tweede Scylla-punt op het bord te brengen. Marie was in topvorm en liet Lommen in de eerste twee games totaal kansloos. In de derde game, met daarin de allermooiste rally van de dag waarin Marie werkelijk alles terug bracht waaronder enkele snoeiharde smashes, werd het nog heel spannend. Lommen kreeg zelfs twee gamepoints, maar Marie wist de game toch nog knap met 13-11 te winnen.

De Leidse missie was toen dus al geslaagd. Esmee van Marwijk zorgde voor de pauze voor een comfortabele 3-0 voorsprong door Anouk van den Boom eveneens met 3-0 te verslaan. Esmee varieerde veel met haar service en ook de backhand liep bijzonder lekker.

Appeltje eitje na de pauze
Na de pauze was van een echte wedstrijd eigenlijk geen sprake meer. Fang Ning versloeg Lommen met 3-1, Esmee won in de spannendste partij van de dag in dezelfde cijfers van Kovtoun (met twee keer 12-10 in de slotgames) en Marie gaf Van den Boom met 3-0 nooit het idee dat er kans was op meer. De afsluitende dubbel was de makkelijkste zege van de dag. Esmee en Marie leverden tegen het Westa-duo Kovtoun/Van den Boom in totaal maar 14 punten in. Het was de kers op de taart voor Scylla.

Vooruitblik
Op zaterdag 3 december speelt Scylla in de halve finales van de play-offs tegen regerend landskampioen VTV. Op papier heeft VTV verreweg de beste ploeg. Met Dong Li, Sanne de Hoop en Tanja Helle heeft VTV drie speelsters uit de top 10 van de nationale ranglijst. Esmee is met haar vijftiende plek de hoogste Leidse speelster.

In Nieuwegein zal het dus een hele klus worden om de finale te halen, maar niets is onmogelijk. Dat bleek eind vorig jaar toen Scylla in de finale maar heel nipt met 4-3 verloor. De thuiswedstrijd in de competitie dit jaar ging met 2-5 verloren, maar ook toen waren er kansen op meer. Als de Leidse dames in topvorm zijn en VTV niet, kan er wellicht op 3 december een stunt in de maak zijn. Over twee weken weten we meer.

Hans van Marwijk

No Replies to "Scylla-dames overtuigend naar play-offs"