Jeugdronde acht levert kampioen op

Op zaterdag 19 november stond speelronde acht op het programma voor onze jeugdteams. Het was hun laatste uitwedstrijd voor de najaarscompetitie 2022 want de laatste twee duels zijn thuis. Het mooiste nieuws kwam uit Delft waar Scylla 5 kampioen werd! Teams 2 en 3 speelden samen 10-10 tegen Alexandria, maar onderling waren de punten bepaald niet eerlijk verdeeld. Scylla 1 verloor in en tegen Hilversum met 7-3.

Scylla 5 dik kampioen
We beginnen deze keer natuurlijk met onze toppers van Scylla 5. In Delft werd het kampioenschap veiliggesteld door een 3-7 overwinning op DHC. Camiel, Casper, Ivar, Jagger en Usin bleken verreweg de sterksten in de vierde klasse C en zijn nu al niet meer in te halen voor de ‘concurrentie’. Gefeliciteerd mannen met deze topprestatie!
Tegen DHC bleven Ivar en Jagger maar weer eens ongeslagen. Casper zegevierde in de dubbel (samen met Jagger). In het enkelspel lukte het deze keer helaas niet. Dat was wel fijn voor DHC, want de sportieve Delftenaren verdienden deze drie punten wel.
Volgende week in de thuiswedstrijd tegen TOGB kunnen we onze kampioenen voor het laatst in de vierde klasse bewonderen. In 2023 zullen zij op een hoger niveau laten zien dat ze zeer terecht gepromoveerd zijn. Er zit namelijk nog veel groei in dit team!

Sander supersterk
Scylla 3 was in Rotterdam onder de bezielende leiding van de oma van Ché oppermachtig bij hekkensluiter Alexandria 3. Vooral Sander was helemaal in zijn element. Hij won al zijn drie enkelspelen met zeer sterk spel. Ook Ché en Yannick speelden uitstekend. Zij wonnen ook allebei drie keer waaronder samen de dubbel. In de allereerste en in de allerlaatste partij moesten ze echter allebei tegenstander Jasper Krause feliciteren met zijn verdiende overwinningen. Door de 2-8 zege staat Scylla 3 nu op de vierde plaats in de tweede klasse. Met nog twee wedstrijden tegen teams uit de top drie voor de boeg zal het lastig worden om nog een plaatsje te stijgen op de ranglijst.

Amy stunt
Op de tafel ernaast was de einduitslag ook 8-2, maar dan helaas in het nadeel van onze Scyllanen. Op voorhand was er echter al rekening gehouden met een ruime nederlaag. Alexandria 2 is namelijk de ongenaakbare koploper in de eerste klasse. De stunt van de dag kwam van Amy. Zij wist in haar eerste partij Rotterdammer Tim Haak te verslaan, een tegenstander die tot op dat moment een winstpercentage had van 90%. Amy won zelfs in drie games en speelde een ijzersterke partij. Helaas kon ze dat niveau niet vasthouden, want in haar tweede partij (3-2 verlies) waren er ook zeker kansen op een overwinning.

Ook Lisa verloor een keer met 3-2 dus de nederlaag had ook wat kleiner kunnen zijn. We moesten tot de slotpartij wachten voordat Ties met een duidelijke 3-0 zege het tweede punt binnen sloeg. De ‘’man of the match’’ was onbetwist Koen van den Berg. Deze Rotterdammer heeft nog steeds al zijn partijen gewonnen in de eerste klasse en liet ook nu geheel Scylla 2 kansloos.

Genieten
Scylla 1 moest het in Hilversum helaas doen zonder kopman Imre. Aangezien Imre in de thuiswedstrijd alle punten pakte (4-6 verlies; dubbel met Ilse ook gewonnen), werd gevreesd voor een afstraffing in de mediastad. Dat viel gelukkig, met uiteindelijk een 7-3 nederlaag, reuze mee. Ilse pakte heel knap twee individuele zeges, maar de grootste verrassing van de dag was Elsa. Zij viel in vanuit team 2 (Lisa nam haar plaats in) en stuntte door haar laatste partij met 3-1 te winnen. Klasse! Daan was in de eerste wedstrijd dichtbij winst, maar hij verloor helaas de beslissende vijfde game. Daan en Ilse hadden in de dubbel ook zeker kansen, maar de eerste met 19-17 verloren game gaf uiteindelijk eigenlijk de doorslag (3-1 verlies).

Invaller-coach Esmee was toch tevreden: ‘’Samen met de Pieten heb ik echt zitten genieten.’’ De Sint is nu al benieuwd naar alle andere gedichten voor de Scylla-jeugd op vrijdagavond 2 december.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Jeugdronde acht levert kampioen op"