Zinderende zevende jeugdronde

Op zaterdag 5 november speelden de jeugdteams van Scylla alweer hun zevende wedstrijd van de najaarscompetitie 2022. Teams 3 en 5 moesten allebei naar Katwijk voor een ontmoeting met Rijnsoever. Scylla 2 had iets meer reistijd en ging op bezoek bij de Salamanders in Wateringen. Het eerste jeugdteam was vrij omdat zij hun wedstrijd aan het begin van het seizoen al vooruit gespeeld hadden.

Scylla 5 had als opdracht om niet te verliezen van de nummer twee op de ranglijst Rijnsoever 7 zodat de Katwijkse ploeg niet dichterbij kon komen. Dat lukte. En hoe! Ivar, Jagger en Usin lieten er geen twijfel over bestaan welk team absoluut het sterkste is in de vierde klasse C. Ze bleven alle drie ongeslagen en pakten daarmee 9 punten. Het enige puntje voor de tegenpartij kwam uit de dubbel die Ivar en Jagger met 11-9 in de vijfde verloren.

Door de ruime overwinning staat Scylla 5 nu op alle teams meer dan 25 punten voor. Omdat de andere teams nog drie of vier wedstrijden moeten spelen, is het theoretisch nog mogelijk dat het kampioenschap verspeeld wordt. Echter, een overwinning in de eerstvolgende wedstrijd op 19 november in Delft (bij DHC) is voldoende om de titel binnen te slaan.

Zinderende strijd
In dezelfde zaal was het een stuk spannender bij het treffen tussen Rijnsoever 5 en Scylla 3. Na een zinderende strijd stond er uiteindelijk een 5-5 gelijkspel op het scorebord. Het had echter ook zo maar een overwinning voor Scylla kunnen zijn. Sander (zelfs 2 keer) en Yannick verloren namelijk met 3-2. Scylla won in totaal vier games meer, maar dat levert helaas geen bonuspunten op. Noor was weer in een bloedvorm en won al haar partijen, inclusief de dubbel met Yannick. Die won zelf ook nog een enkelpartij. Sander maakte een heleboel punten, maar moest toch steeds zijn tegenstanders feliciteren. Volgende week speelt team 3 de inhaalwedstrijd bij Pecos met de derde plek in de tweede klasse als inzet.

Het slopen van de Salamanders
Scylla 2 tenslotte pakte op overtuigende wijze plek twee in de eerste klasse door een 1-9 zege bij Salamanders. Dat had echter ook zo maar 3-7 kunnen zijn want in deze partij bleven onze Scyllanen twee keer op het nippertje overeind in 5 games. Het dynamische dubbel Lisa en Dion sleepte met 12-14 de partij net binnen en Dion deed dit in de allerlaatste wedstrijd nog eens dunnetjes over: 9-11 in de vijfde.

Coach Alex leverde dus weer een uitstekende prestatie. Wat moeten we doen om deze man langdurig vast te leggen? Dochter Elsa won met overmacht haar drie enkelspelen. Dion deed dat ook, maar met iets meer moeite. Lisa pakte de overige twee punten. Hopelijk kan Scylla 2 in de eerstvolgende wedstrijd bij de ongenaakbare koploper Alexandria nog wat punten pakken om de tweede plek vast te houden.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Zinderende zevende jeugdronde"