Landelijke herenteams doen uitstekende zaken

De landelijke heren mochten de tweede helft van het seizoen beginnen met een thuiswedstrijd. Heren 1 mengt zich na dit weekend weer duidelijk in de strijd om het kampioenschap en Heren 2 heeft zijn kansen op handhaving weer vergroot.

Heren 1 speelde op 29 oktober tegen de koploper: Tempo-Team 3. Dit jonge team staat verrassend eerste en wist in Amsterdam met 5-2 van Scylla te winnen. Na vijf wedstrijden stond Heren 1 negen punten achter dit team, met één wedstrijd minder gespeeld. Om mee te doen om het kampioenschap, was dus een ruime overwinning vereist. De opdracht bleek goed in het hoofd van de Scyllanen te zitten, want thuis wisten ze de Amsterdammers met 6-1 te verslaan. Alleen Gerard jr. moest zijn tegenstander een keer feliciteren.

Strijd om de vijfde plaats
Bij Heren 2 gaat alles om de vijfde plaats. De eerste en de laatste plaats lijken vroeg in het seizoen al duidelijk. Maar welk team degradeert naar de hoofdklasse door vijfde te worden? Voor de plekken twee tot en met vijf lijkt nog alles mogelijk. De grootste concurrenten voor Heren 2 lijken Huizen en Twenty-One Up. Afgelopen weekend kreeg Heren 2 Huizen op bezoek, een belangrijke wedstrijd dus. Vorige keer werd nog nipt verloren, maar de vorige keer konden ze geen compleet team opstellen.

Marie blinkt uit
Dit weekend was daar super-invaller Marie! In een vrij weekend in de damescompetitie kwam ze de mannen uit de brand helpen. En dat deed ze met verve! Door al haar partijen te winnen, hielp ze Scylla om met 7-3 te winnen in deze belangrijke wedstrijd. Heren 2 staat nu boven zijn twee naaste concurrenten, al is het maar met één en twee punten…

 

Bram van Kuijck

No Replies to "Landelijke herenteams doen uitstekende zaken"