Geslaagde zaterdag voor de jeugd

Onze jeugdteams speelden op zaterdag 29 oktober allemaal een thuiswedstrijd. Met drie zeges en een nipte nederlaag werd het een geslaagde zaterdag.

Top drie!

Het mooiste nieuws kwam van Scylla 1. Onze toptalenten kregen Middelburg op bezoek, de directe concurrent voor plek vier. Na ruim 4,5 uur stond er een eclatante 8-2 overwinning op het scorebord. Met als grote bonus een definitieve plek in de top drie van landelijk B halverwege het seizoen!

Het had ook echter zo maar anders kunnen lopen deze zaterdag. In de allereerste partij kwam Imre 0-2 achter in games, maar wist hij met drie keer 11-7 toch de wedstrijd nog binnen te halen. Ook Daan kwam in zijn tweede duel met 0-2 achter om daarna drie spannende games achter elkaar steeds aan de goede kant van de score te blijven. In de dubbel kregen Ilse en Imre maar liefst drie matchpoints tegen om vervolgens met 14-12 in de vijfde alsnog te winnen. Oftewel: het had ook zo maar 5-5 kunnen worden.

Desalniettemin waren onze Scyllanen op het juiste moment in topvorm en blijkt het mentaal ook wel goed te zitten. Coach Paul blonk ook uit met enkele time-outs op het juiste moment. Het was zo’n zaterdag waarop alles mee zat en heel veel lukte. Imre bleef maar weer eens ongeslagen. Ilse en Daan pakten allebei twee knappe individuele zeges. Scylla 1 gaat nu met VTV, Hilversum en de nummer vier van de tussenstand (die tegenstander is pas volgende week bekend) de strijd aan om promotie naar Landelijk A. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit een strijd lijkt te worden tussen VTV en Hilversum, maar de tafeltenniswonderen zijn de wereld nog niet uit.

Zwaarbevochten zege
Op de tafel ernaast speelde Scylla 2 tegen het Alphense ATTC. Ook dat werd een lange partij met verschillende zeer spannende wedstrijden. Twee keer was een vijfsetter voor ATTC, één keer voor Scylla. Alphenaar Jeremy de Groot was man van de wedstrijd door ongeslagen te blijven, ook in de dubbel. Hij kon echter niet voorkomen dat Scylla 2 toch nog aan de haal ging met de zege: 6-4. Amy, Dion en Ties wonnen allemaal twee wedstrijden. Dion was in de laatste partij heel dicht bij zijn derde overwinning, maar verloor met 9-11 in de vijfde.

Voor Scylla 2 lijkt dit seizoen de derde plek het maximaal haalbare, maar de kansen keren in deze eerste klasse met de week dus het is nog koffiedik kijken waar dit gaat eindigen. Op koploper Alexandria na zijn alle teams aan elkaar gewaagd en is de vorm van de dag bepalend.

Nipte nederlaag
In de tweede klasse gaat de titelstrijd vooralsnog tussen stadgenoot Docos en achtervolger Dordrecht. Die laatste ploeg kwam op bezoek om het op te nemen tegen Scylla 3 en kreeg de punten absoluut niet cadeau. Ook op deze tafel waren er weer diverse lange partijen waarbij Dordrecht net wat vaker aan het langste eind trok. Na ruim 4 uur spelen stond er uiteindelijk een nipte 4-6 nederlaag op het bord. Noor was weer ‘’woman of the match’’ door al haar enkelspelen te winnen. Sander pakte ook knap een puntje mee. Ché kwam in zijn eerste wedstrijd en in de dubbel samen met Noor helaas net tekort. Ook voor Scylla 3 geldt dat waarschijnlijk plek drie het maximaal haalbare is.

Op kampioenskoers
Scylla 5 tenslotte boekte wederom een zeer overtuigende overwinning en staat inmiddels stijf bovenaan in de vierde klasse. Alleen de huidige nummer twee van de ranglijst Rijnsoever lijkt nog aan te kunnen haken. Tegenstander van deze zaterdag was De Treffers. De ploeg uit Roelofarendsveen trad vanwege de herfstvakantie met twee spelers aan waardoor Scylla alvast 3 punten cadeau kreeg.

Toen Casper de openingspartij verloor, leek het toch nog spannend te kunnen gaan worden. Niets bleek minder waar. Camiel en Usin bleven allebei ongeslagen en zetten in een razend tempo (inclusief de dubbel) een 8-1 voorsprong op het bord. Casper zorgde voor een prachtig slotakkoord door in een ijzingwekkend spannende pot eerst een 2-0 voorsprong te verspelen om vervolgens toch nog de laatste drie punten van de partij binnen te slaan en met 11-8 in de vijfde te zegevieren.

Aanstaande zaterdag gaat Scylla 5 op bezoek in Katwijk. Met een overwinning daar lijkt er niets meer mis te kunnen gaan voor ons jongste jeugdteam, maar laten we de huid niet verkopen…

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Geslaagde zaterdag voor de jeugd"