Maximale overwinning Scylla-dames bij degradant DHC

De dames van Scylla hebben op zaterdag 5 november bij degradant DHC een maximale overwinning behaald. In Delft werd het 0-7.

Op de vrijdag voor de wedstrijd werd al bekend dat DHC aan het einde van dit kalenderjaar het damesteam gaat terugtrekken uit de eredivisie. Daarmee degraderen de Delftse dames automatisch naar de eerste divisie. De twee op papier sterkste dames van DHC, Jisiwei Luo en Olga Dmitrieva, zijn om verschillende redenen niet meer beschikbaar en ontbraken afgelopen zaterdag dus ook in de opstelling.

Het gevolg was dat alle enkelspelen in een razend tempo door Scylla beslist werden. Fang Ning Chen Chen, Maaike van de Pavoordt en Marie Depuydt waren allemaal minimaal een klasse beter dan hun tegenstanders. Het krachtsverschil was veel te groot, met als resultaat zes snelle Leidse 3-0 zeges. Typerend was dat Fang Ning en Marie allebei in totaal minder dan 10 punten tegen kregen in hun eerste enkelpartij. Alleen de Delftse Samenda Schipper kon nog enigszins tegenstand bieden, maar ook zij kwam niet tot gamewinst.

Comeback-queens
De verwachting was dan ook dat de dubbel net zo snel afgelopen zou zijn, maar daar dacht DHC anders over. Het duo Schipper/Van Bruchem pakte ruim en brutaal de eerste twee games. Fang Ning en Maaike dubbelden voor het eerst samen in de eredivisie en moesten duidelijk nog even wennen. Normaal gesproken dubbelt Esmee van Marwijk altijd, maar zij ontbrak vanwege een invalbeurt bij het eerste mannenteam (Esmee pakte daar knap een punt). Een Delftse stunt leek dus in de maak, maar Fang Ning en Maaike wisten nog net op tijd het tij te keren en met 9-11 in de vijfde alsnog de dubbel te winnen.

Door de maximale zege heeft Scylla de vierde plek in de eredivisie stevig in handen en zijn op zondag 20 november in de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie twee punten voldoende om de play-offs te bereiken. Tegenstander in Leiden is dan het Limburgse Westa, de enige overgebleven concurrent voor plek vier.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Maximale overwinning Scylla-dames bij degradant DHC"