Landelijke Heren gaan voor het kampioenschap!

Heren 1 en Heren 2 hebben dit weekend beide de overwinning mee naar huis genomen. Heren 1 zet daarmee een serieuze stap richting het kampioenschap, Heren 2 houdt de kleine hoop op kampioenschap hiermee in leven.

Heren 1 mocht afreizen naar het altijd gezellige Brabant.* Mads en Joey traden dit keer niet aan met Gerard jr. maar met Esmee. Esmee liet in haar eerste wedstrijden van dit seizoen voor Heren 1 meteen zien waarom ze zo’n waardevolle toevoeging voor dit team is. In haar eerste wedstrijd startte ze sterk tegen de kopman uit Bergeijk. In de vijfde game moest ze het nog afleggen tegen de ervaring van Pascal, maar een overwinning in de eerste divisie kon niet meer ver weg zijn… Die gedachte bleek te kloppen, want in de tweede wedstrijd klopt ze Sjoerd eenvoudig in drie games.

En wat valt er dan te vertellen over Mads en Joey? Zij zetten de lijn van het seizoen ook hier weer door. Allebei wisten hun enkelpartijen redelijk eenvoudig te winnen, Joey hoefde zelfs niet eens een game af te staan. Samen pakten ze ook het dubbel in drie games. Door deze 1-6 overwinning staat Heren 1 gelijk met de nummer 2, maar – en dat is een grote ‘maar’ – Scylla mag nog een extra wedstrijd spelen. Het kampioenschap lijkt langzaam dichterbij te komen…

Heren 2 kan alle kanten op
Trouwe lezers van het wedstrijdverslag zullen misschien verbaasd zijn als er bij Heren 2 gesproken wordt over het kampioenschap, maar dit seizoen blijkt maar weer dat alles mogelijk is in het tafeltennis. In een ongelofelijk spannende poule staat Scylla na de reeks overwinningen van de afgelopen weken zes punten achter de nummer 1. Maar degradatie behoort ook nog tot de mogelijkheden… De voorsprong op de nummer 5 is slechts vier punten.

Dat komt door de overwinning van deze week. Jacques, Timo en Bram wisten door een 4-6 overwinning in Rotterdam weer twee punten uit te lopen op Twenty-One Up, die nu op degradatie staan. Door deze echte teamprestatie, waar alle drie de mannen twee wedstrijden wisten te winnen, lijkt de strijd tegen degradatie steeds meer in het voordeel van Scylla uit te vallen. Zeker wanneer je ziet dat Scylla een ietsjes makkelijker schema heeft dan de concurrenten. Maar zoals we weten, niks is zeker in dit prachtige spelletje…

 

Bram van Kuijck

 

*Ik kon het natuurlijk niet nalaten dit toe te voegen in dit verder volledig objectieve verslag 😉

No Replies to "Landelijke Heren gaan voor het kampioenschap!"