Scyllanen in groten getale door in de meerkampen

3 oktober is al weer een paar weken geleden. De ervaren en oplettende tafeltennisser weet dan dat de eerste ronde van de meerkampen afgelopen moet zijn. Bij de jeugd- en seniorenmeerkampen hebben meerdere Scyllanen de volgende ronde behaald. Helaas waren er ook een paar afvallers…

De regionale ronde van de jeugdmeerkampen werd dit jaar verdeeld over meerdere weekenden. De ‘jonkies’ mochten 2 oktober spelen bij Vriendenschaar. Camiel wist in de categorie ‘onder-11’ op zijn eerste toernooi al zijn wedstrijden te winnen. Als nummer 1 gaat hij door naar de volgende ronde!? Jagger kwam in de categorie ‘onder-13’ nét te kort en zag het laatste plekje voor de volgende ronde op basis van onderling resultaat aan zich voorbijgaan.

Katwijkse krachtpatsers
16 oktober speelde de rest van de jeugd in Katwijk. Imre heeft zich overtuigend geplaatst voor de volgende ronde door al zijn wedstrijden te winnen. Noor hoefde maar één verliespartij te incasseren en is met haar tweede plek ook zeker van de volgende ronde. Op deze succesvolle dag hebben ook Lisa en Elsa zich geplaatst voor de volgende ronde. Ze veroverden de eerste twee plaatsen voor Scylla. Deze posities moesten alleen nog onderling verdeeld worden. Na een sensationele comeback was het Elsa die als nummer 1 huiswaarts kon keren.

De volgende ronde is voor de meesten de landelijke kwartfinale op 4 december. Alleen in de categorie meisjes ‘onder-19’ zijn Elsa en Lisa direct geplaatst voor de finale in Panningen!

Senioren
Op 9 oktober werd de eerste ronde van de seniorenmeerkampen gespeeld, onder meer op Scylla. Thijs, Bram, Imre en Yannik hadden deze ronde dus een ‘thuiswedstrijd’. Thijs wist te stunten door zich te plaatsen voor de volgende ronde van de B-meerkampen. Na jarenlang geen officiële wedstrijd gespeeld te hebben, leek het net alsof hij nooit weg is geweest.

Bram, Imre en Yannik zaten bij elkaar in de D-meerkampen. Bram wist zijn plaatsing waar te maken door tweede te worden en daarmee en plek in de volgende ronde veilig te stellen. Voor Yannik en Imre was dit de eerste keer dat ze in de D-categorie op mochten komen draven. Yannik wist meteen een derde-divisiespeler te verslaan. Uiteindelijk werd hij echter 6e, door het onderlinge resultaat met Imre. Laatstgenoemde werd dus 5e en is helaas evenmin door.

Ook buiten Scylla werd gespeeld: Mads deed mee aan de B-meerkampen. Hij heeft maar één tegenstander drie games zien pakken, dus ook hij wist eenvoudig zijn plek in de tweede ronde veilig te stellen. Dit betekent dat Thijs, Mads en Bram door zijn naar de tweede ronde op 20 november!

 

Bram van Kuijck

No Replies to "Scyllanen in groten getale door in de meerkampen"