Landelijke herenteams stijgen in de rankings

Beide ‘divisie-teams’ in de herencompetitie zijn bezig met een opmars. Heren 1 sluipt naar de top en Heren 2 kruipt uit de degradatiezone.

Mads in training. (Foto: Bram van Kuijck.)

Heren 1 speelde op 15 oktober een topper tegen concurrent Tempo-Team 1. In Amsterdam moest Joey het eerste punt aan Ilias Faraj laten. Mads en Gerard jr. zetten het team vervolgens, met de nodige moeite, op een 1-2 voorsprong. Iljas Faraj wist na de pauze nog een punt van Scylla af te pakken door Mads eenvoudig te verschalken. Joey en Gerard wisten de overige drie punten relatief eenvoudig binnen te halen. In hun enkelpartijen en het dubbel werd geen game meer verloren.

De 2-5 overwinning zorgt ervoor dat ze Tempo-Team 1 achter zich laten en de tweede plek stevig in handen hebben. De weg naar het kampioenschap lijkt een moeilijke. Met 9 punten achterstand lijkt het gelopen. Maar als je bedenkt dat de nummer 1 een wedstrijd meer gespeeld heeft, lijkt er ineens een hoop mogelijk…

Belangrijke punten Heren 2
Heren 2 mocht in Heemstede aantreden tegen de nummer 1, HBC. Na een hele middag vol bloedstollende wedstrijden en prachtig tafeltennis, was een gelijkspel misschien wel het enige rechtvaardige resultaat. Deze 5-5 komt als een opsteker, aangezien het team hierdoor opklimt naar plek 4,  en dat is een ‘veilige’ plek.

Bram en Jacques wisten allebei 2 punten te scoren en Ossie 1 punt. Deze score had zelfs nog hoger kunnen zijn omdat er in de verloren enkelwedstrijden en in het dubbel kansen lagen…

 

Bram van Kuijck

No Replies to "Landelijke herenteams stijgen in de rankings"