Zwaar weekend voor de jeugdteams

Er zijn wel eens van die dagen dat het wat minder loopt of dat de tegenstander gewoon te sterk is (al kan de waarheid dan ook ergens in het midden liggen). Zaterdag 15 oktober was zo’n dag. Alle jeugdteams die in actie kwamen, leden een nederlaag. En in het geval van team 2 en 3 ook nog eens een forse. De resultaten kwamen overeen met die van Leidse voetbalteams als die de dag na 3 oktober moeten spelen. Scylla 5 stond stil en verloor dus als enige niet.

We beginnen deze keer met de enige echte Leidse derby. Scylla 3 ging op bezoek bij koploper Docos 1 en kreeg met 9-1 op de broek. Waarbij wel ter verdediging even vermeld moet worden dat kopvrouw Noor ontbrak omdat zij de volgende dag de meerkampen op het programma had staan. En verder was Sander heel dicht bij een zege in zijn laatste partij, maar die ging met 12-10 in de vijfde uiteindelijk toch verloren. Voor het overige was er niets af te dingen op de ruime zege van Docos. Vooral tegenstander Finn Borst maakte indruk met drie overtuigende overwinningen en ook de dubbel werd mede door zijn inbreng met 3-0 beslist. Yannick wist netjes als enige een punt te pakken. Ché en Sander moesten helaas al hun tegenstanders feliciteren.

Moederziel alleen
Scylla 1 trad moederziel alleen aan in de prachtig grote thuishal. Tegenstander was een concurrent voor een plek bij de eerste vier: het sterke Hilversum 2. Voordat er lezers zijn die nu wellicht denken ‘Hilversum 3 bestond nog niet’: het derde team van Hilversum bestaat wel en speelt landelijk C. Imre stak opnieuw in grootse vorm. Hij won al zijn partijen waaronder ook weer de dubbel met Ilse (die twee zijn inmiddels een geducht dubbel). Ilse zelf verloor alle drie haar enkelpartijen waarvan één met het kleinst mogelijke verschil: 12-14 in de vijfde game. Met 51 punten voor Ilse en 47 voor haar tegenstander, maar helaas pakte hij de beslissende. Het had dus ook zo maar 5-5 kunnen worden in plaats van de uiteindelijke 4-6 nederlaag. Daan kwam helaas ook niet tot winst.

Ondanks het kleine verlies heeft Scylla 1 nog steeds alle kans om op plek vier te eindigen. Cruciaal hierin wordt de thuiswedstrijd tegen Middelburg op 29 oktober om 11 uur. Komt dat zien, komt dat zien.

Grrrrorinchem
Scylla 2 tenslotte vertrok voor 9 uur ’s morgens al richting het verre Gorinchem om pas na vijven weer thuis te zijn met slechts 2 punten in de tas. Ties wist de openingswedstrijd te winnen en Lisa de slotpartij. Daartussen gingen alle potten naar tegenstander Gorcum: 8-2. Dan zou de conclusie getrokken kunnen worden dat Scylla werd weggespeeld, maar dat was absoluut niet waar. Alleen Amy verloor één keer met 3-0, maar in alle andere wedstrijden werd er minimaal 1 game gewonnen en waren er eigenlijk genoeg mogelijkheden voor onze Scyllanen. Ties verloor ongelukkig twee keer met 3-2. De Gorcummers maakten iets minder onnodige foutjes en wonnen wel verdiend, maar 6-4 was een betere afspiegeling geweest van de krachtsverhoudingen.

Ondanks de ruime nederlaag bleef de sfeer gelukkig goed. Het voorgerecht (bittergarnituur bij Gorcum) en hoofdgerecht (tussenstop op de terugweg bij KFC Delft) smaakten prima. Hoogtepunt van de dag was echter toch het Rondje Doe Maar ’s avonds in het Warmondse Trefpunt. Heerlijk om al die hits van mijn favoriete Nederlandse band weer voorbij te horen komen. Al is het best confronterend om inmiddels 54 jaar mee te zingen in plaats van 32 jaar…

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Zwaar weekend voor de jeugdteams"