Jeugdteams: de vierde ronde

Op zaterdag 8 oktober was de vierde competitieronde voor onze jeugdteams. Behalve dan voor team 3, want hun wedstrijd is verplaatst naar 12 november. En voor Scylla 1 was het alweer de vijfde wedstrijd omdat zij al een wedstrijd vooruit gespeeld hebben. Maar: officieel was het de vierde ronde. In alle poules wordt langzaam aan wel duidelijk hoe de krachtverhoudingen liggen.

Heel zuur.

Scylla 1 ging op bezoek bij Tanaka. De ploeg uit Etten-Leur staat in het rechterrijtje, maar dat zegt in deze landelijke B-poule eigenlijk niets. Daar kan iedereen van iedereen winnen.  Dat bleek ook nu, want Scylla kreeg een 6-4 nederlaag te verwerken. Imre bleef in het enkelspel maar weer eens knap ongeslagen, maar in de dubbel samen met Ilse moest hij zijn tegenstanders toch feliciteren. Ilse zelf pakte ook een punt. Daan helaas niet, maar hij was er in zijn laatste wedstrijd wel heel dichtbij. Heel zuur om met 13-11 in de vijfde te verliezen.

Geloof het of niet, maar ondanks de nederlaag staat Scylla 1 momenteel bovenaan. Dat komt echter door de wedstrijd meer gespeeld. Maar liefst vier teams kunnen team 1 op de ranglijst passeren als ze voldoende punten halen in de ronde die Scylla al gespeeld heeft. Met nog voor de boeg de thuiswedstrijden tegen Hilversum en Middelburg zal het een hele klus worden om bij de bovenste vier teams te eindigen.

Gezelligheid in Schiedam
Scylla 2 reisde naar Schiedam om het op te nemen tegen het lager geklasseerde Scyedam. Met uiteindelijk een gelijkspel mochten onze Scyllanen eigenlijk niet mopperen. Zo wist Elsa in de vierde game van haar eerste partij twee matchpoints weg te werken om alsnog de wedstrijd met 2-3 te winnen. Elsa was sowieso weer in vorm, want ze wist nog een enkelspel te winnen en ook de dubbel met Dion was een prooi voor Scylla. Tegen de sterkste Schiedammer Önder Kundu moest Elsa zich echter ook gewonnen geven, maar dat had vooral met het nog hogere niveau van haar tegenstander te maken.

Amy maakte het hem nog het moeilijkst. Ze kwam terug van een 2-0 achterstand en redde het nog tot 8-8 in de vijfde. Dat was jammer, maar Amy won wel overtuigend haar eerste partij. Dion deed hetzelfde in de allerlaatste partij waardoor de 5-5 eindscore op het bord kwam. Complimenten voor de zeer sportieve tegenstander Scyedam want met het goede spel, de prima sfeer en het onderlinge respect was het heerlijk vertoeven in Schiedam. En dan te weten dat de beide andere spelers Jason Brevé en Seppe Dijkstra pas sinds vorig jaar competitie spelen!

Scylla 5 dendert door
Scylla 5 dendert ondertussen door in de vierde klasse. Deze keer moest TOGB er in eigen huis met maar liefst 0-10 aan geloven. Al lijkt dit qua uitslag een fluitje van een cent: dat was het zeker niet. Jagger en Camiel moesten allebei in hun eerste partij tot het uiterste gaan om de overwinning binnen te slaan. Jagger won met 10-12 in de vijfde en Camiel met 9-11 in de vijfde. In hun beide overige partijen hoefden ze allebei in totaal maar één game af te staan. Ivar won al zijn partijen overtuigend met 0-3 waaronder ook de dubbel met Camiel. Zo werd het een bijzonder aangename middag in Berkel en Rodenrijs.

Scylla 5 staat inmiddels met een straatlengte voorsprong bovenaan, maar de stand is wel vertekend omdat Scylla al vier duels heeft gespeeld en alle tegenstanders pas drie. Komende zaterdag staat team 5 stil en kan het rustig afwachten welk team zich nog enigszins in de buurt van Scylla gaat vertonen.

 

Hans van Marwijk

 

(Foto: Pixabay)

No Replies to "Jeugdteams: de vierde ronde"