Scylla-dames doen prima zaken in Limburg

Op zondag 9 oktober gingen de dames van Scylla op bezoek bij Westa, de directe concurrent voor plaats 4 en daarmee een plek in de play-offs. In het Limburgse Wessem deed Scylla prima zaken. Door de 2-5 overwinning hebben de Leidse dames de vierde positie in de Eredivisie nu nog steviger in handen.

In de koude Westa-hal beet Fang Ning Chen Chen namens Scylla het spits af tegen de pas 16-jarige kopvrouw Mascha Kovtoun. De supergetalenteerde Belgische had vorige week indruk gemaakt door tegen VTV haar beide enkelpartijen te winnen, waaronder die tegen Masters-winnares Tanje Helle. Fang Ning was dus gewaarschuwd en startte zeer voortvarend. De eerste game was in razendsnel tempo voor haar. Kovtoun pakte slechts één puntje, maar etaleerde in de tweede game haar klasse. Kenmerkend bij jonge speelsters is echter de grilligheid. De derde game ging weer makkelijk naar Fang Ning. Die had het in de vierde game een stuk lastiger, maar ze wist gelukkig net aan de goede kant van de score te blijven en zette Scylla op voorsprong.

Kim revisited
In de tweede partij van de dag trof Esmee van Marwijk haar Scylla-maatje van een paar jaar geleden, Kim Hergelink. Zij vertrok in corona-tijd naar Westa. Het was even wennen om Kim in een rood shirt te zien en tegenover Esmee in plaats van naast haar (ze dubbelden ook samen). Esmee en Kim moesten allebei ook duidelijk aan deze situatie wennen. De eerste twee games werden daarom eerlijk verdeeld. Daarna kwam Esmee steeds beter in de wedstrijd en verdiend sloeg ze de volgende twee games binnen.

Marie groeide
Ook de derde wedstrijd eindigde in 1-3. Marie Depuydt had tegen Daantje Lommen een stroeve start waardoor ze de eerste game verloor. Ook Marie groeide echter in de wedstrijd en Lommen had daar geen antwoord op. Met een prachtige 0-3 voorsprong ging Scylla daarom de pauze in.

Gelijk na de pauze werd het zelfs 0-4. Esmee speelde tegen Kovtoun en deed dat werkelijk ijzersterk. In de eerste game kon de Belgische nog enigszins bijblijven (9-11 voor Esmee), maar in de tweede en derde game kwam ze er niet meer aan te pas. Esmee sloeg de ene schitterende passeerslag na de andere. Op de ruime zege van Esmee was dan ook niets af te dingen.

Kantelpunt
In de vijfde wedstrijd kwam een kantelpunt. Fang Ning leek tegen Lommen op weg naar een vrij eenvoudige zege. Ze kwam 0-2 voor in games, maar daarna kwam Lommen op stoom. Of ze inspiratie had opgedaan bij het overtuigende optreden van Esmee in de partij ervoor, zullen we nooit weten maar Lommen was in het resterende deel van de wedstrijd niet meer te houden. Haar optreden was in de derde, vierde en vijfde game in ieder geval zeer overtuigend. Verdiend bracht ze het eerste punt binnen voor Westa.

De laatste enkelpartij ging tussen Marie en Kim. Weer twee oud-teamgenoten tegen elkaar en weer was het een vreemd gezicht om de beide dames tegenover elkaar te zien staan. Kim leek er echter in de eerste twee games weinig moeite mee te hebben. Ze wachtte geduldig haar kansen af en pakte terecht een 2-0 voorsprong in games. Die was echter vrij snel weer verdwenen. De volgende twee games gingen overtuigend naar Marie en Kim leek geslagen. Kim rechtte echter haar rug, kreeg de rust weer terug in haar spel en pakte helaas voor Marie toch nog de vijfde game.

Vijfsetter in stijl afgemaakt
De afsluitende dubbel werd ook weer een vijfsetter. Esmee en Fang Ning namen het daarin op tegen het Belgisch/Limburgse koppel Kovtoun en Lommen. De punten gingen eigenlijk iedere game redelijk gelijk op en er waren schitterende slagenwisselingen te zien. De winst had beide kanten op kunnen gaan tot Esmee bij 8-8 in de vijfde game twee heerlijke winners sloeg. Fang Ning maakte het vervolgens met een lastige service af: 8-11 en een 2-5 zege voor Scylla.

In de heenronde spelen de Leidse dames volgende week zondag alleen nog in en tegen Den Helder. Normaal gesproken zal de thuisploeg die wedstrijd gaan winnen, maar de Helderse ploeg zag Nederlands kampioene Shuohan Men in de zomer vertrekken waardoor er op papier meer kans lijkt op één of meer Leidse punten. Over een week weten we of dat inderdaad mogelijk was.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Scylla-dames doen prima zaken in Limburg"