Grote overwinningen van de landelijke herenteams

De landelijke teams beginnen de mouwen op te stropen, op gang te komen, en warm te lopen. Met twee belangrijke overwinningen als gevolg.

Heren 1 strijdt mee om de bovenste plaatsen dit seizoen. Om echt onderscheid te maken tussen de top-3 en ‘de rest’, moest Heren 1 op 8 oktober een ruime uitslag neerzetten tegen de nummer 4. Aan deze opdracht hebben Joey, Gerard jr. en Mads maar al te goed voldaan, ondanks dat het geen makkelijke dag was. Neem bijvoorbeeld de eerste overwinning van Joey. In eerste opzicht lijkt er sprake van een 3-0 overwinning. Maar daar was een enorme comeback voor nodig in de eerste game. De tweede game wist Joey ook maar net binnen te slepen met 14-12. Pas in de derde game was het verzet van Thomas Baart dan toch eindelijk gebroken. Ook de tweede wedstrijd van Joey ging niet vanzelf. Maar na een ware knokpartij sleepte hij zijn tweede wedstrijd in de vijfde game binnen.

Angstgegner!
Gerard jr. begon met een soepele overwinning. Het probleem zat hem hier in zijn tweede wedstrijd, waar hij mocht aantreden tegen zijn angstgegner Thomas Baart. In onderlinge wedstrijden staat Thomas 4-1 voor. Ook deze keer moest Gerard jr. Thomas feliciteren. In een bloedstollende wedstrijd, met alleen maar spannende games, was het de speler van Scydam die dit seizoen voor het eerst van Gerard wist te winnen.

Normaal heb ik dan ook weer twee superspannende wedstrijden van Mads om over te schrijven maar dat was er maar één deze zaterdag: de eerste wedstrijd, die hij in de vijfde game verloor. De tweede wedstrijd van Mads was een afgetekende 3-0 overwinning. Joey en Gerard haalden met het dubbel uiteindelijk het vijfde punt binnen. Eindresultaat: 2-5 overwinning. De nummer 1 lijkt enigszins weg te lopen maar een tweede plaats is voor Heren 2 nu zeker nog in zicht!

Holadijee voor Heren 2
Heren 2 lijkt steeds beter te gaan draaien. Na het gelijkspel van vorige week hebben ze nu zelfs de winst binnen weten te slepen. Ruim ook. In een lege, kille en stille zaal in Brielle wisten de Leidenaren toch met elkaar voor de sfeer te zorgen door de winstpartijen aan elkaar te rijgen. Jacques, Bram en Ossie begonnen als een raket en stonden na het dubbel 0-4 voor. Daarna leek het de andere kant op te vallen doordat Jacques en Ossie de volgende partijen verloren. Maar de winstpartij van Bram zorgde ervoor dat de mannen weer op stoom kwamen. De nodige vliegende batjes moesten ontweken worden, de nodige vijfsetters binnen geharkt, de nodige eivormige ballen vervangen worden, maar uiteindelijk kon Heren 2 vertrekken uit Brielle met een 2-8 overwinning op zak. Hierdoor maakt Heren 2 weer een goede kans op handhaving!

 

Bram van Kuijck

No Replies to "Grote overwinningen van de landelijke herenteams"