Prima prestaties Scylla-jeugd

Half Katwijk kwam van een koude kermis thuis, en het was nog niet eens 3 oktober. De Scylla-jeugd presteerde opnieuw prima met drie overwinningen en een gelijkspel.

Op zaterdag 24 september speelden onze jeugdteams hun eerste thuiswedstrijd van de najaarscompetitie 2022. Het was rustig op straat in vissersdorp Katwijk omdat we maar liefst drie teams van Rijnsoever op bezoek kregen. Scylla 2 kreeg Salamanders uit Wateringen op visite. Het was daardoor gezellig druk in de kantine en in de zaal (waar de jeugd zich zowel kon vergapen aan de fanatieke training van ‘good old’ Ed en Wim als aan de bijzonder fraaie slagenwisselingen van onze Nederlandse kampioenen damesdubbel Kim en Esmee). En dan waren er zelfs nog ouders thuis gebleven op verzoek van hun eigen kind: om de druk eraf te halen. We noemen geen namen, maar dat is echte liefde…

Uitstekende debutanten
Laten we deze keer eens beginnen met Scylla 5. Zij debuteren in de vierde klasse en doen dat gewoonweg fantastisch! Rijnsoever 7 had op de eerste competitiedag ruim gewonnen dus het beloofde een zware pot te worden. Toen Jagger de eerste wedstrijd verloor (de laatste twee games met minimaal verschil) werd dat vermoeden bevestigd. Het bleek uiteindelijk echter gelijk de enige Katwijkse overwinning. Usin en Camiel waren in topvorm en bleven heel knap ongeslagen. Onze jonge Scyllanen lieten prachtige staaltjes tafeltennis zien. Camiel had ’s morgens met zijn hockeyelftal al een 12-1 zege binnen geslagen dus zijn dag kon helemaal niet meer stuk. Jagger kwam in de allerlaatste wedstrijd nog terug van een 1-2 achterstand in games dus mentaal zit het ook wel goed. Ivar speelde niet maar was wel aanwezig om zijn teamgenoten te coachen en om met ze in te spelen. Door de 9-1 overwinning heeft Scylla 5 zelfs brutaal de koppositie gepakt. Als de voortekenen niet bedriegen, kan het een mooi seizoen worden voor dit team.

Zij zijn groot (en dat is niet eerlijk)
Door naar Scylla 3. Rijnsoever 5 stond na de eerste speelronde op de tweede plaats en bleek inderdaad een pittige tegenstander. De Katwijkers waren ook bijna allemaal een kop groter en fysiek sterk. Kopvrouw Noor bleek echter totaal niet onder de indruk. Ze speelde haar eigen spelletje en met gevarieerd aanvalsspel wist ze al haar partijen te winnen. Een topprestatie! Ook de dubbel samen met Ché werd gewonnen. Bij Ché zelf zat het allemaal net niet mee. Iedere wedstrijd was hij kansrijk en elke game was spannend, maar het leverde helaas geen punten op. Vooral de nederlaag in de tweede enkelpartij was heel zuur: 2-3 en 9-11 in de vijfde. Yannick wist wel nog één fraaie overwinning bij te schrijven waardoor de einduitslag 5-5 werd. Een prima resultaat waarop de coaches, oma van Ché en opa van Yannick, terecht zeer trots waren! Scylla 3 staat voorlopig vijfde, maar in deze tweede klasse lijken de verschillen tussen de teams klein en zijn er dus nog volop kansen.

Girlpowerrr
Bij Scylla 2 maakten Amy en Lisa hun competitiedebuut voor dit seizoen. Vorige week speelden Elsa, Dion en Ties. Elsa mocht nu ook weer aantreden zodat het een partij ‘jongens tegen de meisjes’ werd, aangezien Salamanders 2 aantrad met drie spelers van het andere geslacht. Elsa trapte af, maar was helaas gelijk haar ongeslagen status van vorige week kwijt. Deze eer was tegen Salamanders weggelegd voor Lisa die zeer gretig was en uitstekend speelde. Met vier overtuigende zeges (waaronder de dubbel met Elsa) had Lisa een topdag. Amy mocht best klagen, want haar prima spel leverde uiteindelijk ‘maar’ één overwinning op. De tweede partij ging heel nipt met 2-3 en 9-11 in de vijfde verloren waarbij ze in de derde game zelfs nog een matchpoint had. Haar laatste partij verloor ze met 1-3 en 10-12 in de slotgame. Elsa wist gelukkig wel haar derde en allerlaatste partij te winnen zodat Scylla 2 met 6-4 won. Daardoor staan ‘we’ nu op een gedeelde koppositie samen met Alexandria 2, de tegenstander van komende zaterdag (bij Scylla).

Superspannende dikke zege
Scylla 1 ten slotte kreeg het inmiddels zeer vertrouwde Rijnsoever 2 op bezoek. Deze ploeg heeft met Jitte en Faya (zij ontbrak deze keer omdat ze in moest vallen bij Rijnsoever 1) twee speelsters die tevens lid zijn van Scylla en ook samen met Scylla 1 trainen. De afgelopen seizoenen zaten beide teams iedere keer in dezelfde poule en promoveerden ze ook tegelijkertijd. Dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn, mag dus gerust een understatement genoemd worden. Met een 8-2 einduitslag in het voordeel van Scylla leek deze wedstrijd wellicht op papier de minst spannende, maar dat was in de praktijk toch echt anders. Na een kleine 5 uur spelen, was de conclusie dat de ruime Leidse zege verdiend maar toch ook wel geflatteerd was.

Zo wist Ilse bijzonder knap Jitte na een superspannende strijd met 3-2 te verslaan en dat kunstje herhaalde Imre in de allerlaatste partij. Imre leek op weg naar zijn eerste nederlaag van dit seizoen. Jitte nam een verdiende 0-2 voorsprong en leek ook in de derde game lang de sterkste te zijn. Imre hing aan de rand van de afgrond, maar wist echter op het nippertje en op karakter de partij toch nog naar zich toe te trekken. Het had daarom ook zo maar in 6-4 kunnen eindigen. Imre bleef dus op 100%. Ilse en Daan pakten allebei twee overwinningen. Ilse en Imre speelden samen een ijzersterk dubbel wat weer een bonuspunt opleverde. Door de ruime zege staat Scylla 1 in landelijk B voorlopig op een zeer fraaie tweede plaats (wel met een wedstrijd meer gespeeld). Een plek bij de eerste vier lijkt daadwerkelijk tot de mogelijkheden te behoren en dat zou al een prestatie van formaat zijn.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Prima prestaties Scylla-jeugd"