Jeugd voortvarend van start

De najaarscompetitie is voor onze jeugdteams weer van start gegaan. De voortekenen voor de rest van het seizoen zijn gunstig, gezien de eerste prestaties.

We hadden in de zomervakantie vijf teams ingeschreven, maar helaas moesten we een paar dagen voor de competitiestart Scylla 4 terugtrekken omdat twee van de drie spelers niet meer verder wilden. Heel vervelend voor alle tegenstanders, maar natuurlijk ook voor Sander. Hij bleef als enige over en is gelukkig van harte welkom in Scylla 3. Dan weten jullie voor de komende verslagen m.b.t. het najaar 2022 ook gelijk waarom er wel een Scylla 5 is, maar geen Scylla 4. De start van alle teams was in ieder geval zeer veelbelovend!

Paul: erelid, gangmaker en nu ook coach.

Scylla 1 houdt stand op hoger niveau
Scylla 1 bleek bij de nieuwe competitie-indeling gepromoveerd van landelijk C naar landelijk B. Daan, Ilse en Imre startten echter niet zoals alle andere teams op zaterdag 17 september, maar togen op 3 september al naar Berkel en Rodenrijs voor de vooruitgeschoven wedstrijd tegen TOGB. Onder de bezielende leiding van coach Paul werd er deze eerste wedstrijd een nipte 6-4 nederlaag geleden. Daan en Ilse moesten duidelijk nog even wennen aan het hogere niveau, maar Imre voelde zich al gelijk als een vis in het water. Hij won al zijn partijen, inclusief de dubbel met Ilse.

Afgelopen zaterdag stond voor Scylla 1 dus al de tweede wedstrijd op het programma. Een hoger niveau betekent helaas ook langere reistijden, want deze partij was in en tegen Valkenswaard. Gelukkig ging de lange reis niet in de benen en in de handen zitten, want er werd een bijzonder knappe 4-6 zege behaald. Imre was weer ouderwets op dreef met opnieuw drie individuele overwinningen. Daan voelde zich echter ook goed in het Brabantse land en pakte twee zeges. Ilse had in de eerste wedstrijd nog alle pech (die verloor ze met 15-13 in de vijfde), maar pakte daarna ook haar eerste zege in landelijk B.

Sterk begin Scylla 2
Scylla 2 moest na de degradatie van afgelopen seizoen terug naar de eerste klasse en pakte daar gelijk een overtuigende zege. ATTC moest er in Alphen aan den Rijn met 2-8 aan geloven. De ‘woman of the match’ was Elsa. Zij won overtuigend de eerste twee enkelpartijen en dubbel (samen met Dion), maar zelfs ook haar laatste wedstrijd tegen de sterkste Alphenaar Jeremy de Groot. Die had wel net aan van Ties (18-16 in de vijfde!) en Dion (11-7 in de vijfde) gewonnen, maar Elsa wist tegen hem maar liefst drie matchpoints te overleven en won uiteindelijk met 10-12 in de vijfde! Dion en Ties speelden ook sterk en pakten allebei twee overwinningen. Coach Amy kon dus zeer tevreden zijn en genoot samen met haar teamgenoten na afloop (de wedstrijd duurde in totaal bijna 4 1/2 uur) van een welverdiende bittergarnituur.

Scylla 3 houdt schade beperkt
Scylla 3 had de pech dat ‘kopvrouw’ Noor ziek was dus zij moest de wedstrijd in en tegen Dordrecht helaas missen. Hierdoor kon Sander gelijk zijn debuut maken en dat deed hij boven verwachting. Sander wist namelijk gelijk één van zijn drie enkelspelen te winnen. Ché en Yannick pakten ook ieder één zege, maar meer zat er in deze eerste wedstrijd helaas niet in. Dordrecht lijkt echter in deze klasse de te kloppen ploeg en wellicht is het met Noor in de gelederen in de return wel mogelijk om de huidige koploper pootje te lichten.

Scylla 5 verrast vriend en vijand
Last but not least Scylla 5. Casper, Jagger en Usin zijn begin dit jaar begonnen in de duo-competitie voor de jeugd, maar zijn nu al gepromoveerd naar de reguliere vierde klasse. Twee debutanten gaan dit team versterken: Camiel en Ivar. In de eerste wedstrijd op bezoek bij de Treffers in Roelofarendsveen werden Camiel en Ivar allebei gelijk voor de leeuwen gegooid en de uitslag van deze wedstrijd had zelfs de grootste optimist niet goed voorspeld: 3-7 voor Scylla en zowel Camiel als Ivar won al zijn wedstrijden! Het zevende punt kwam uit de dubbel waarin Casper zijn ervaring vanuit de duo-competitie goed kon gebruiken om Camiel gelijk zijn allereerste dubbel te laten winnen.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Jeugd voortvarend van start"