Vooruitblik najaarsseizoen 2022 – deel 1

Wie krijgt het zwaar, wie gaat er naar de top? Wie gaat er door, wie houdt er op? De glazen bol wordt maar weer eens afgestoft. Deel 1.

Vanwege de ongekende populariteit van de Scylla-competitie een vooruitblik in twee delen. We beginnen bij het enige reguliere team: Scylla 1 komt uit in de hoofdklasse, met Lars, Yannik, Marc en Thomas. De toppers zijn in een zware poule geplaatst, waarin Lars tot zijn schrik opeens lang niet meer degene met de hoogste rating is. Maar gezien de goede mix van aanstormende jeugd en ervaren oudere jongeren, voorzie ik lijfsbehoud.

DUO’isten
Dan de DUO’isten. De kopman van Scylla 1 (ik zou Lars niet noemen, dus dat doe ik dan ook niet) is weggekocht door het reguliere team, zodat men een niveautje lager moet gaan zingen, in de eerste klasse. Paul en Remco krijgen wel behoorlijke versterking van jeugdspeler Imre, die meteen zijn Landelijk B-teamgenoot Ilse meegenomen heeft. Voorspelling: een vierde plek.

Afgepeest

Wim kan nog wel tellen.

Tweedeklasser Scylla 2 begint met een domper: trainingsbeest Wim is voorlopig uitgeschakeld doordat hij de afgescheurde pees in zijn linkerschouder toch maar weer vast heeft laten zetten. Aan de andere kant is Richard weer terug van weggeweest en lijkt alweer op zijn oude niveau te zijn. En dan is er backhandspecialist Mircea, die 100% in de derde klasse speelde. Bovendien staat Gerard als reserve paraat voor als het nodig is. Voorspelling: derde.

Oudgedienden gaan voor goud
We slaan een klasse over en komen aan bij de vierde, waar we het met oudgedienden gevulde Scylla 3 aantreffen: Moré, Michel, Ton en Aike. Oké, de een is wat oudgediender dan de ander. Dit team doet mee om de prijzen, voorspel ik u. Als Michel minder op zichzelf moppert en Ton zijn concentratie vasthoudt, is er veel mogelijk.

Moré-maniakken
Ook in de vierde klasse vinden we twee nieuwkomers: Chow en Tze vormen Scylla 4. U kent ze wellicht van hun onvermoeibare pogingen om op de woensdagavond Moré te verslaan. Het gerucht gaat dat de twee de competitie zijn ingedoken om ervaring op te doen in de hoop dat die pogingen een keer zullen slagen. Voorspelling: het wordt hard werken om erin te blijven, maar het lukt wel.

Rubber-acne.

Push the world
Scylla 5 dan. Lichtend voorbeeld Luuk heeft nog altijd last van de schouderduw die hij de wereld probeerde te geven, dus het is afwachten wanneer hij weer strijdklaar is. Ondertussen moet het jeugdige ongeduld van Jasper en Bin de boot drijvende zien te houden. Voorspelling: dat gaat ruim lukken. Zeker gezien de tomeloze trainingsinzet van Bin. Toch hangt ook veel vanaf of Jasper op zijn forehand voor een normaal rubber kiest of voor een vies lapje acne-uitbraak.

No Replies to "Vooruitblik najaarsseizoen 2022 – deel 1"