Geflatteerde nederlaag Scylla-dames bij titelkandidaat SKF

De dames van Scylla zijn het nieuwe Eredivisie-seizoen ongelukkig begonnen. In Veenendaal werd bij titelkandidaat SKF een geflatteerde 6-1 nederlaag geleden. Vorig seizoen had Scylla voor het eerst sinds jaren met 4-3 weten te winnen bij SKF. De Leidse dames kwamen nu niet in de buurt van deze stunt, maar een kleinere nederlaag behoorde zeker tot de mogelijkheden.

De tafeltennis-eredivisie bestaat bij de vrouwen met ingang van 2022/2023 uit slechts zes teams. Nadat alle teams een halve competitie tegen elkaar hebben gespeeld, spelen de bovenste drie teams en de onderste drie teams nogmaals tegen elkaar. Als er geen gekke dingen gebeuren, zullen de bovenste drie plaatsen ingenomen gaan worden door titelverdediger VTV uit Nieuwegein, veelvoudig landskampioen Dozy Den Helder en het sterke SKF uit Veenendaal. Het Limburgse Westa en DHC uit Delft zullen zich evenals Scylla normaal gesproken niet kunnen mengen in de strijd om de bovenste drie plaatsen.

Wonderen gebeuren
De wonderen zijn ook in het tafeltennis echter de wereld nog niet uit. In het najaar van 2021 bewezen de Leidse Scylla-dames dat alles mogelijk is als ze zelf in topvorm verkeren. SKF en Den Helder werden toen verslagen en VTV wist Scylla toen maar met de grootst mogelijke moeite te verslaan.
Dat was nadat Scylla uiteindelijk als vierde was geëindigd in de competitie en dat behoort ook na de 6-1 nederlaag bij SKF dit seizoen zeker weer tot de mogelijkheden. De nummer vier na zeven wedstrijden (vijf uit de ‘reguliere’ eerste halve competitie en twee extra tegen de nummers 5 en 6 uit de eindstand) plaatst zich namelijk ‘gewoon’ voor de play-offs en in die wedstrijden is gebleken dat alles mogelijk is.

Gelijkwaardig, maar niet op beslissende punten
De Leidse dames speelden in Veenendaal eigenlijk een sterke wedstrijd. Op de dubbel na (die ging vrij kansloos verloren), toonden Esmee van Marwijk, Marie Depuydt en Fang Ning Chen Chen zich ongeveer gelijkwaardig aan de dames uit Veenendaal. Ze hadden alleen de pech dat SKF ook een uitstekende partij op de tafel legde. De klasse en routine van Carla Nouwen, Brenda Vonk en Melanie Bierdrager gaven uiteindelijk bij de beslissende punten de doorslag.

Vertrouwen voor rest van het seizoen
Het hoge niveau van deze openingswedstrijd geeft echter wel vertrouwen voor de rest van het seizoen. Esmee had in de openingspartij te veel moeite met de service-ontvangst tegen de op het oude nest teruggekeerde Carla Nouwen. Nouwen pakte daardoor redelijk eenvoudig de eerste twee games, maar Esmee knokte zich terug in de wedstrijd en pakte knap de volgende twee games (de vierde met 15-17). In de beslissende vijfde game gaf de rust en ervaring van klasbak Nouwen de doorslag.

Fang Ning had in de tweede partij tegen Melanie Bierdrager ook de nodige moeite om in de wedstrijd te komen. Zij keek eveneens al snel tegen een 2-0 achterstand aan. In de derde game leek de partij haar kant op te keren, maar ‘Mel’ wist met het kleinst mogelijke verschil in de vierde game de wedstrijd te beslissen.

Weer nipt
Marie bleef vervolgens tegen Brenda Vonk iedere game heel dicht in de buurt, maar ze wist er helaas geen een te winnen: 13-11, 11-9 en 11-8. Met als gevolg een 3-0 achterstand in de pauze, maar ook wel het gevoel dat er meer in zat.

In de eerste wedstrijd na de pauze breidde Nouwen tegen Fang Ning echter de voorsprong voor SKF in ‘’straight sets’’ uit naar 4-0. Weer waren de games iedere keer nipt in het nadeel van Scylla, maar op de overwinning van Nouwen viel niets af te dingen.

Esmee redt een punt
Esmee wist met gevarieerd spel in de vijfde partij eindelijk de hatelijke nul van het scorebord te krijgen. Ze moest echter vol aan de bak om routinier Vonk te verslaan. Het werd uiteindelijk 1-3 in het voordeel van Esmee, maar ook hier waren alle games behoorlijk close.

Match of the day
De ‘match of the day’ werd echter de laatste enkelpartij. Marie en Melanie maakten er samen een zinderende wedstrijd van. De eerste game ging met 11-13 nipt naar Marie waarna Mel overtuigend revanche nam in de tweede game: 11-4. Daarna volgden er drie games op het scherpst van de snede. De partij verdiende eigenlijk geen verliezer, maar helaas werd Marie dat. Met in de slotgames 12-10, 9-11 en 11-9 was deze nederlaag echt heel zuur.

In de afsluitende dubbel konden Esmee en Fang Ning alleen de eerste game spannend houden (13-11), maar het duo Bierdrager/Nouwen bleek simpelweg te sterk. Dat bracht uiteindelijk een ruime 6-1 nederlaag op het scorebord, maar het was er toch één met perspectief voor de toekomst.

No Replies to "Geflatteerde nederlaag Scylla-dames bij titelkandidaat SKF"