Scylla behaalt twee titels op de NK Jeugd

Scylla blaast nog een aardig partijtje mee in de tafeltenniswereld, en Esmee blaast het hardst. Gevolg: twee Nederlandse titels op de eerste dag van de Nederlandse kampioenschappen jeugd!??

Op 14 mei reisde een grote Scylla-delegatie af naar Groesbeek voor het NJK-B. En met succes! Na een lange dag was het Noor die als eerste klaar was en daarbij een prachtige 2e plek wist te bemachtigen in de categorie onder-13.? Aangezien de top-4 de volgende dag bij het NJK-A terug mocht komen, ging ze zich mengen in de strijd om de Nederlandse titel!

Hetzelfde gold voor Imre en Elsa, ook zij wisten zich met hun 3e plek te verzekeren van een plekje op het NJK-A.?? Allebei mochten ze spelen in de categorie onder-17. Lisa wist zich nét niet te plaatsen voor het NJK-A morgen en moest uiteindelijk tevreden zijn met een 5e plek bij de meisjes onder-19.

Twee Nederlandse titels
In de categorie onder-23 is misschien wel het grootste succes te vieren: twee Nederlandse titels. In deze categorie speelden ook de A-spelers al op zaterdag. Esmee en Yoeke wisten er bij de meiden een spannende dag van de maken. Toen het stof na een hevige strijd was neergedaald was het Esmee die er met de buit vandoor ging en de Nederlandse titel pakte!?

Yoeke wist ook het podium te bereiken met een mooie derde plek.?

Toen deze dames in het dubbel hun krachten eenmaal mochten bundelen, was er geen houden meer aan: de dubbeltitel werd met een overtuigende 3-0 overwinning gepakt door Esmee en Yoeke!?

Bij de jongens B-categorie onder-23 speelden Yannik en Bram mee. Yannik wist zich net niet te plaatsen voor een plek in de halve finale. Bram behaalde de finale en moest daar uiteindelijk genoegen nemen met een mooie tweede plek.?

 

Bram van Kuijck

No Replies to "Scylla behaalt twee titels op de NK Jeugd"