Regiocompetitie: de eindcijfers

Heel de competitie is nu eindelijk afgerond. Heel de competitie? Nee, twee teams stellen de einddatum nog dapper uit. En één toekomst blijft ongewis.

Rondvaart #1
Scylla 1, het reguliere team, is met tien punten voorsprong heel netjes eerste geworden in de eerste klasse. Yannik, Marc, Tim, Thomas en Wim gaan een stapje omhoog. Tenminste, Wim vindt dat een kleine stap voor de mensheid maar een te grote stap voor hem, dus hij doet een pas op de plaats. Desalniettemin: kampioenen! Plaatje op de kampioensschaal! Champagne! Rondvaart op de Leidse grachten! [Datum nog nazoeken. – red.]

Scylla 1: plek 4
Scylla 1, en dan het DUO-team, is keurig op de vierde plaats geëindigd in de hoofdklasse. Lars houdt zich gemakkelijk staande, maar voor Paul en vooral Remco is deze klasse een minder fijne plek om te vertoeven. Het zal de Scylla-watchers dan ook benieuwen hoe de teamsamenstelling er in de najaarscompetitie zal uitzien. De bookies zijn al druk aan het rekenen.

SvhSTM
Scylla 2 is de light-versie van Scylla 1 regulier, waarin vooral Wim en Thomas speelden, geassisteerd door Axe en Tim. Dat team is derde geworden in de eerste klasse, enigszins gehinderd door de Stommiteit van het SeizoenTM . [Wim en Thomas waren beiden de wedstrijd tegen de latere kampioen Xerxes stomweg vergeten. Een korte rekensom leert dat ze om de eerste plaats hadden kunnen strijden zonder de 5-0 nederlaag die hun straf was. Grinnik. – red.]

Rondvaart #2
Scylla 3 was al lang kampioen in de derde klasse, waarbij Mircea ongeslagen bleef. Ook hierbij is het de vraag hoe het nieuwe team eruit gaat zien, want niet iedereen heeft zin in de tweede klasse – stayer en oudgediende Moré bijvoorbeeld is meer van het ‘stayen’ en is een eigen team van getrouwen aan het samenstellen. Maar goed, eerst champagne en een rondvaart, hoera! [Is die rondvaart gelijk met die van Scylla 1? Nazoeken. – red.]

De boot gemist
Scylla 4 zat in een spannende poule met twee laagvliegers en vier teams die aan elkaar gewaagd waren. Nadat Luuk zelf een laagvlieger was geworden en vervolgens na een korte vlucht onzacht op het fietspad landde, moesten Jasper en Bin het even zonder inspirerende voorman stellen, waardoor het team net te kort kwam om mee te doen om de gouden schaal en de rondvaart door de Leidse grachten. Voor volgend seizoen zijn de voortekenen echter gunstig.

Uitstel, maar geen afstel?
Scylla 5 komt net als Scylla 4 en 6 uit in de vijfde klasse. Dit team zit in een lastig parket en heeft besloten om de problemen uit te stellen. Er moeten nog twee wedstrijden gespeeld worden, op 10 (uit) en 13 mei (thuis). Die gaan beslissen of de mannen (Erik en Wim sr.) zich zullen handhaven. Madame Glasbol zegt van wel, en zij kan het weten, als medium. [Ze is eerder een large. – red.]

Boot gezonken
Scylla 6 zat eveneens in moeilijk vaarwater en kan de rondvaart inmiddels op de buik schrijven. In de laatste twee cruciale wedstrijden wisten Dorine en Milou net te weinig punten te scoren. De twee tot verliezers gemaakten eindigden op de laatste plaats in de vijfde klasse. Gezien de nu opgedane ervaring voorspellen de bookmakers wel een goede uitslag in de volgende competitie. [Memo to self: $20 inzetten op #1. – red.]

Kampioenschap binnengekopt
Scylla 7 is de revelatie van het seizoen! [Nou ja, net als de twee andere kampioenen – red.] Jeroen en Sander kopten op 6 mei in een thuiswedstrijd tegen het sympathieke Docos het kampioenschap binnen. En dat met nog twee wedstrijden in hand. Familie en vrienden waren gekomen om het huzarenstukje luister bij te zetten. Het bleef dan ook nog lang onrustig op Scylla. Wederom: champagne en een rondvaart! [Nazoeken: hoe groot is zo’n rondvaartboot eigenlijk? – red.]

The only way is up
Scylla 8 is dit keer vijfde geworden: één plaats beter dan vorig seizoen. Voor volgend seizoen wordt een vierde plek voorspeld, en zo voort, en zo verder! Ondertussen kan Stephen aanspraak maken op de titel ‘Ratingstijger van het seizoen’ in de seniorencompetitie: +215. [Rating-stijger, niet ratings-tijger. – red.]

No Replies to "Regiocompetitie: de eindcijfers"