Jeugdcompetitie: de laatste loodjes

Op zaterdag 30 april was voor onze jeugdteams de laatste ronde van de voorjaarscompetitie 2022. Scylla 1 kwam daarin niet meer in actie. Daan, Ilse en Imre hadden hun plek in landelijk C al eerder veilig gesteld en waren in de laatste ronde vrij.

Scylla 2 verloor in Gouda met 7-3 van Vriendenschaar en eindigde zoals verwacht op de laatste plek in de promotieklasse. Volgend jaar in de eerste klasse zullen de krachtsverschillen waarschijnlijk een stuk kleiner zijn en zal de kans op overwinningen beduidend toenemen. Nadat het Amy een week eerder lukte, sloeg ook Lisa zich van de hatelijke nul af door de openingspartij te winnen. Samen met Dion pakte zij ook de dubbel en Dion zelf wist ook een enkelpartij te winnen. Ties kwam helaas niet tot winst. Kampioen Scyedam mag Scylla 2 echter zeer dankbaar zijn. Omdat Amy, Dion en Elsa een week eerder hun concurrent Taverzo versloegen, pakten de Schiedammers de titel. Dion wist op dit niveau toch maar liefst 59% van zijn partijen te winnen!

Lastig parket voor Scylla 3
Scylla 3 moest na enkele wedstrijden door met maar twee vaste spelers: Ché en Noor. Na twee wedstrijden stond dit team nog bovenaan, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat toen nog niet tegen Scyedam 2 (kampioen met maar liefst 17 punten voorsprong) was gespeeld. Gelukkig was Yannick bereid om vanuit team 4 diverse keren in te vallen. Zaterdag uit bij Rijnsoever wist Yannick zelfs weer een wedstrijd te winnen, evenals Ché. Noor pakte zelfs twee zeges. Het was helaas niet genoeg om een nederlaag (6-4) en de laatste plaats (samen met Alexandria) in de tweede klasse te voorkomen. Hier was Noor qua winstpercentages het beste op dreef: met 56% toch een prima prestatie!

Scylla 4: absolute topploeg
Kampioen Scylla 4 toonde bij Vriendenschaar maar weer eens aan de absolute topploeg in de vierde klasse A te zijn. Ilja en Sander wisten al hun partijen te winnen. Het leverde ‘’slechts’’ een 3-7 overwinning op omdat Tobias (met vakantie) en Yannick (invaller bij team 3) niet mee konden doen en de wedstrijd dus begonnen werd met een 3-0 achterstand (speler te weinig). Volgend seizoen in de derde klasse wacht een nieuwe uitdaging voor dit team. Yannick haalde weliswaar een 100% score, maar hij speelde vaker met team 3 dan met zijn eigen team. Ilja speelde alle wedstrijden mee en wist maar liefst 92% van zijn wedstrijden te winnen!

Knappe derde plek voor Scylla 5
Duo-team Scylla 5 haalde in Katwijk een makkelijke 0-5 overwinning op bij hekkensluiter Rijnsoever 10. Jagger en Usin kwamen niet in de problemen (Casper was met vakantie). Door deze zege eindigt dit ‘debutanten-team’ op een knappe derde plaats bij de pupillen B. Jagger haalde een prachtig winstpercentage van 93%, al moeten we daar eerlijksheidshalve bij vermelden dat hij de thuiswedstrijd tegen kampioen Scyedam niet speelde. De Schiedammers verloren maar één wedstrijd en haalden 49 van de 50 punten: thuis tegen Scylla werd het 4-1 (in plaats van de overige 5-0 overwinningen), een onvergetelijke zege van Jagger na 2 matchpoints tegen!

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Jeugdcompetitie: de laatste loodjes"