Grote uitslagen op weg naar het kampioenschap

Heren 1 houdt het vizier strak gericht op het kampioenschap. Heren 2 deed hetzelfde, maar zit een lastig parket na een tegenvallend resultaat.

Heren 1 heeft met een 5-2 overwinning een grote stap gezet richting het kampioenschap in de eerste divisie. Nadat eerder dit seizoen verloren werd in Bergeijk, was het een heel ander verhaal in Leiden. Gerard wist zijn twee potten eenvoudig te winnen, wat geen verrassing is aangezien hij als kopman nauwelijks wedstrijden verliest in de eerste divisie.

De verrassingen kwamen van Joey en Mads dit weekend. Mads wist allebei zijn wedstrijden te winnen. Zelfs tegen Pascal van Gemert, die tot dan toe nog maar één wedstrijd had verloren, heeft Mads zichzelf en het team kunnen belonen met een overwinning. Joey had een lastige wedstrijd tegen de Brabanders. In de eerste wedstrijd kon Joey er nog knap een vijfde game uitslepen maar moest uiteindelijk zijn tegenstander feliciteren. Ook de laatste wedstrijd kon Joey goed meekomen tegen Pascal, maar het was de man uit Bergeijk die er met het punt vandoor ging.

In de laatste wedstrijd wist Joey met Gerard in het dubbel een belangrijk vijfde punt binnen te slepen. Hierdoor staat Heren 1 nu gelijk met Tempo-team. Nu Scylla een makkelijkere tegenstander heeft volgende week, zijn er grote kansen voor dit team om zich te kwalificeren voor de play-offs naar de eredivisie.

Kansen Heren 2 geslonken
Waar Heren 1 goede zaken heeft gedaan afgelopen weekend in de strijd om het kampioenschap, lijken de kansen van Heren 2 op het kampioenschap verdwenen. Met een achterstand van 4 punten op de nummer 1 moest er een goede uitslag neergezet worden in deze voorlaatste ronde. Een 4-6 nederlaag heeft de achterstand echter vergroot tot 6 punten.

Timo heeft de theoretische kans op het kampioenschap in leven gehouden door alle drie zijn potten te winnen. Ilan heeft, na lang geen competitie gespeeld te hebben, knap één wedstrijd kunnen winnen. Bram moest, ondanks 5 matchpoints verdeeld over twee wedstrijden, al zijn tegenstanders feliciteren. Een overwinning van minimaal 8-2 tegen de nummer 1 is de enige manier om nog kampioen te worden. Dit lijkt een onoverkomelijke hindernis, of ….?

 

Bram van Kuijck

No Replies to "Grote uitslagen op weg naar het kampioenschap"