Scylla-dames zetten grote stap richting play-offs

De dames van Scylla hebben in Delft een ruime 6-1 overwinning behaald op concurrent DHC. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide teams gelijk met dus evenveel uitzicht op de vierde plek in de eredivisie en deelname aan de play-offs. Op papier beloofde dit dus een spannende ontmoeting te worden, maar de praktijk liet toch een ander beeld zien.

De eerste twee partijen waren in een razendsnel tempo afgelopen. Fang Ning Chen Chen liet namens Scylla tegenstandster Olga Dmitrieva kansloos en daarna deed Esmee van Marwijk hetzelfde tegen Jisiwei Luo. In de derde wedstrijd leek Marie Depuydt ook op weg naar een makkelijke zege tegen Samenda Schipper, maar die rechtte haar rug en wist nog een vijfde game af te dwingen. Daarin was Marie echter duidelijk de sterkste.

Voorsprong in rap tempo uitgebreid
Na de pauze breidde Esmee de voorsprong in rap tempo uit naar 0-4 door met uitstekend spel Dmitrieva in drie korte games te verslaan. Fang Ning had daarna alleen even een kleine inzinking in de derde game tegen Schipper, maar met gevarieerd spel wist zij toch een vrij comfortabele 1-3 zege te behalen en een tussenstand van 0-5. DHC kwam daarna toch op het scorebord door een verdiende zege van Luo op Marie. In het afsluitende dubbel moesten Esmee en Fang Ning er in de eerste game even inkomen (5-0 achter), maar die werd alsnog gewonnen evenals de tweede en derde game.

Anderhalf been in play-offs
Door de 1-6 zege in Delft staan de Scylla dames met anderhalf been in de play-offs. Zaterdag wacht nog een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Tanaka. Hierin moeten de Leidse dames nog twee punten halen om de play-offs te bereiken. Het zou ook gelijk handhaving in de eredivisie betekenen. Na de zomer gaat de eredivisiedames terug van 8 naar 6 teams waardoor er nu een versterkte degradatie is voor de nummers 5 t/m 8 uit de eindstand.

Hans van Marwijk

No Replies to "Scylla-dames zetten grote stap richting play-offs"