Voorlaatste ronde jeugd

Op zaterdag 23 april was de voorlaatste ronde van de voorjaarscompetitie en tevens laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Hoogtepunt was natuurlijk het kampioenschap van team 4 dat met nog één wedstrijd voor de boeg niet meer in te halen is in de vierde klasse A. Van harte gefeliciteerd Ilja, Sander, Tobias, Yannick en coach John met deze bijzondere prestatie!

We beginnen dus deze keer met Scylla 4. De enig overgebleven concurrent Taveba kwam op bezoek in Leiden. Met de wetenschap dat er geen wedstrijd verloren mocht worden, want Scylla 4 had slechts één punt nodig om de titel binnen te halen. In de openingspartij liet Ilja er gelijk geen twijfel over bestaan: met een overtuigende 3-0 overwinning sloeg hij het kampioenschap binnen! Dat Taveba uiteindelijk met een 4-6 zege huiswaarts keerde (punten voor Scylla: Ilja 2, Sander 1 en Tobias 1), was verder niet meer van belang. Het betekende wel de eerste nederlaag en was een prima prestatie van de ploeg uit Barendrecht. De sterke Hugo Lau won al zijn partijen en behield zo zijn 100% score dit seizoen: een vermeldenswaardige prestatie. Verder was het genieten van de zeer elegante gracieuze service die Annika Korsten ten tafel bracht, een soort kruising tussen tafeltennis en ballet.

Scylla 5 in topvorm
Door naar Scylla 5 dat op de tafel ernaast een zeer sterke wedstrijd afleverde tegen nummer twee van de ranglijst De Treffers. Jagger en Usin waren in topvorm en wisten zelfs al hun partijen te winnen: 5-0! Makkelijk ging dat echter zeker niet. De sportieve ploeg uit Roelofarendsveen werd zeker niet weggespeeld en was in vrijwel iedere wedstrijd bijna gelijkwaardig. Door de maximale zege is Scylla 5 geklommen naar de derde plek en is de tweede plaats zelfs nog mogelijk.

Stunt van Scylla 2
Ook Scylla 2 stuntte tegen de nummer twee van de ranglijst. Waar uit tegen Taverzo 2 nog een maximale nederlaag werd geleden, werd het deze keer heel knap 6-4 voor Scylla na een tussenstand van 1-4. In de vijfde partij, die Amy met 12-14 in de vijfde verloor, was echter de ommekeer al voelbaar. Of het te maken had met de komst van Alex die vanaf dat moment in de kantine aanwezig was, zullen we nooit weten. Feit is wel dat daarna alle partijen met uitstekend spel gewonnen werden. Met daarbij de allereerste zege dit seizoen van Amy die haar laatste partij overtuigend won. Dion was echter ‘’man of the match’’ met zijn drie individuele overwinningen. Elsa deed met twee prima zeges ook een stevige duit in het zakje.

Scylla 1 geeft showtje weg
Scylla 1 tenslotte speelde op het ‘’centre court’’ nog een wedstrijd om des keizers baard tegen VTV. Handhaving in landelijk C was vorige week namelijk al bereikt. Aan niets was echter te merken dat er in deze wedstrijd eigenlijk niets meer op het spel stond. Na ruim vier en een half uur en 41 games gingen de bezoekers uit Nieuwegein er uiteindelijk met een krappe 4-6 overwinning vandoor, maar het publiek was eigenlijk de grote winnaar. Schitterende rally’s en magistrale punten wisselden elkaar in rap tempo af. Imre bleef ongeslagen en haalde drie punten binnen, Daan één. Ilse en Daan verloren allebei twee keer in vijven waaronder de dubbel samen. Om nog maar eens aan te geven dat beide teams bijzonder aan elkaar gewaagd waren. Volgend seizoen zijn er weer nieuwe kansen op landelijk niveau!

Mochten jullie Scylla 3 missen: dit team was vrij deze speelronde …

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Voorlaatste ronde jeugd"