Achtste ronde regiocompetitie – volop spanning

De voortekenen zijn gunstig voor de teams in de regionale competitie. Er liggen drie kampioenschappen in het verschiet! Aan de andere kant is het ernstig billenknijpen voor twee teams in de gevarenzone.

In de reguliere competitie versloeg Scylla 1 directe concurrent Gorkum met 6-4, enigszins geholpen door nagenoeg onverslaanbare Tim, die met zijn forehand een verwoestend spinkanon is en met zijn backhand een verfoeilijke noppert. Brrr. Scylla 1 is nu acht punten los. Met nog twee wedstrijden te gaan, ligt een promotie naar de hoofdklasse voor de hand. En in het bereik.

Laat-maar-Lars
Scylla 1 in de DUO bezet een zeer nette derde plek in de hoofdklasse. Daar is Lars de zódanig moeilijk te kloppen man dat de tegenstanders van tevoren vast maar een biertje gaan halen omdat het toch weinig zin heeft. [Van horen zeggen – red.]

Lekkerrrr!
Scylla 2 staat op een veilige vierde plaats in de eerste klasse, mede doordat Wim in de wedstrijd tegen naaste concurrent Taverzo EINDELIJK niet tegen een noppenspeler hoefde en prompt dik won, een ratingsprong maakte én de hatelijke nul in zijn scoreboekje mocht uitgummen. [De vreugdekreet die hij uitstootte, bezorgde een meeuw die op tweehonderd meter hoog overvloog een hartaanval. Er is geproost op zijn heengaan. – red.]

Gewoon al kampioen
Exotische aanwinst Mircea aka ‘Big Backhand’ van Scylla 3 blijkt een maatje te groot voor de derde klasse en heeft dan ook nog niets verloren. Doordat de anderen – Richard, Michel, Moré – ook lekker bezig zijn, is het team al kampioen met nog twee wedstrijden te gaan. Eindelijk wordt het gapende gat in de tweede klasse gevuld. Bravo!

Gevallen voorzitter
Scylla 4 is enigszins gehandicapt doordat de voorzitter op z’n achterhoofd voorhoofd gevallen is. En ook op de rest van zichzelf, zodat hij voorlopig niet kan spelen door een permanent uitgestoken middelvinger [echt waar – red.] en een  zeer pijnlijke schouder. Gelukkig is er de nieuwe aanwinst Bin die in de bres kon springen. Door alle perikelen blijkt het gedroomde kampioenschap echter wel een luchtkasteel met een gaatje erin…

Vechten voor lijfsbehoud
Scylla 5 vecht nog steeds voor lijfsbehoud in de vijfde klasse. Met nog twee wedstrijden te gaan, staan Milou en Dorine op de vijfde plaats, gelijk met De Treffers (maar beter onderling resultaat) en één punt achter Taverzo. De laatste twee wedstrijden spelen ze thuis: hopelijk geeft dat nét het zetje dat ze nodig hebben om genoeg punten te pakken. Hup Scylla!

Vechten voor lijfsbehoud, deel II
Erik en Wim van Scylla 6, ook al in de vijfde klasse, maken het net zo spannend als MiDo. Ze staan op de vijfde plaats, één punt boven ATTC, met beide nog drie wedstrijden te gaan. De beslissende kraker wordt de slotwedstrijd van de competitie: een thuiswedstrijd tegen datzelfde ATTC op 13 mei. Herinnering: nummers vijf blijven erin, nummers zes niet. Kom op Erwim!

Psycho-kampioenen
Scylla 7 dan. Herintreder Jeroen en nieuwkomer Sander staan op de derde plaats, vier punten achter de nummer één. Jammer dan, denkt u? Welnee! De tactiek is: verplaats een reeks wedstrijden naar mei en haal pas de punten als de concurrentie in slaap is gesust. De twee hebben nog DRIE wedstrijden in de hand en staan dik eerste. Nou ja, virtueel dan. Een sterk staaltje psychologische oorlogsvoering.

Steeds een stapje hoger
Scylla 8 doet het beter dan in het eerste seizoen en gaat op de vijfde plaats eindigen. Het streven is om elk seizoen één stapje hoger te komen, dus Stephen, Kars en Lian zitten precies op schema. Volgend seizoen gaat Lian dan ook die vijfsetters wél net haar kant op laten vallen.

 

No Replies to "Achtste ronde regiocompetitie – volop spanning"