Scyedam slaat toe in achtste jeugdronde

Op zaterdag 16 april was de achtste ronde van de voorjaarscompetitie. Alle vijf jeugdteams kwamen thuis in actie, met wisselend succes. De ‘luis in de pels’ was Scyedam dat met drie zeges vanuit Leiden huiswaarts keerde.

Scylla 1 stelde de plek in landelijk C voor volgend seizoen veilig door een 8-2 thuiszege op PingPongAlkmaar. Alleen de sterke Brit William Mattingley wist twee punten binnen te halen voor de Alkmaarders door zowel Daan als Ilse te verslaan. Hij moest zich echter wel gewonnen geven tegen Imre die weer eens al zijn partijen won, waaronder de dubbel met Ilse. Die wist dus net als Daan ook twee enkelspelen te winnen. Het streven voor dit jonge talentvolle team wordt om in de najaarscompetitie 2022 de top 4 te bereiken met zodoende kans op promotie naar landelijk B.

Geflatteerd verlies
Eenmalige succescoach Alex was afgelopen zaterdag in geen velden of wegen te bekennen en dus ging Scylla 2 thuis weer verder op de eerder ingeslagen weg. Een ruime 1-9 nederlaag tegen koploper Scyedam 1 was het logische gevolg. Elsa pakte na een 0-2 achterstand in games nog wel op karakter de eerste partij en zette daarmee Scylla dus op voorsprong. Amy leek in de tweede wedstrijd op weg naar een stunt door in de eerste game een 2-10 achterstand weg te werken en die alsnog met 13-11 te winnen. Daarna was haar tegenstander, net als zijn twee teamgenoten, beter bij de les en was er voor de Scylla-meiden geen houden meer aan. Al hadden Elsa en Lisa in de dubbel (9-11 in de vijfde) meer verdiend. Beide dames verloren ook nog een enkelspel in vijven dus een kleinere nederlaag was echt mogelijk geweest.

Schade ietwat beperkt gehouden
Scylla 3 kreeg ook koploper Scyedam op bezoek. Uit werd nog een maximale nederlaag geleden, maar deze keer wisten zowel Ché als Noor allebei knap 1 enkelspel te winnen. Invaller Yannick was ook heel dichtbij een overwinning, maar moest helaas zijn tegenstander alsnog feliciteren. Door de ruime 2-8 zege is de zeer sportieve tegenstander Scyedam 2 nu bijna kampioen en dat is ze van harte gegund! Scylla 3 hoeft nog maar één wedstrijd te spelen. Op zaterdag 30 april zal dan om plek vier in de tweede klasse gestreden gaan worden. Dat zou al een prestatie van formaat zijn omdat dit team inmiddels slechts twee vaste spelers heeft en wekelijks door Yannick (team 4) uit de brand wordt geholpen.

Scylla 4 dendert door
Scylla 4, het ‘eigen’ team van Yannick, dendert ondanks alles gewoon door in de vierde klasse. Deze keer moest Rijnsoever 6 er met 8-2 aan geloven. Ilja bleef weer ongeslagen (ook in de dubbel met Tobias) en is bezig aan een zeer sterk seizoen. Ook Sander en Tobias hebben echter grote sprongen gemaakt en zij pakten allebei twee individuele zeges. Omdat de enig overgebleven concurrent Taveba niet verder kwam dan een gelijkspel, heeft Scylla 4 zaterdag 23 april thuis in het onderlinge duel genoeg aan 1 punt om de titel binnen te halen. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan volgt een week later nog een herkansing bij Vriendenschaar in Gouda. Een puike prestatie want nog geen half jaar geleden regende het grote nederlagen voor dit team.

Scyedam 5 heerst
Dat ze bij Scyedam dit seizoen lekker bezig zijn, bleek ook weer bij de wedstrijd Scylla 5 tegen kampioen Scyedam 5 (duocompetitie pupillen B). In een krap uurtje tijd wisten de twee Schiedamse broertjes Velic voor de negende keer in tien wedstrijden met 5-0 hun tegenstanders te verslaan. En op de inspeeltafel ernaast werd hun zusje ook al klaargestoomd voor het grote werk. Voor Casper en Usin was er geen eer te behalen, al wist Usin in zijn eerste wedstrijd nog zeer goed tegenstand te bieden door nipt met 2-3 te verliezen. Alle andere games waren echter ruim voor Scyedam. Jagger was deze keer niet van de partij, maar krijgt toch een bijzonder eervolle vermelding omdat hij afgelopen seizoen de enige in de hele competitie was die een puntje tegen de Schiedammers wist te pakken. Met nogmaals de felicitaties voor Scyedam 5 met hun zeer verdiende kampioenschap!

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Scyedam slaat toe in achtste jeugdronde"