Ruime nederlaag Scylla-dames

Afgelopen zondag mochten onze dames naar Den Helder reizen om zo veel mogelijk punten te verzamelen in de strijd om de play-offs. Den Helder is één van de drie teams waarvan aan het begin van de competitie duidelijk was dat ze de play-offs zouden halen. Scylla kan in de strijd om de vierde play-offplek alle punten goed gebruiken, aangezien ze gelijk staan met de nummer 5 Westa.

Esmee mocht starten tegen Nederlands kampioene Shuohan Men. In de play-offs van vorig jaar wist Esmee te stunten door Men te verslaan in een fantastische wedstrijd. Ook afgelopen weekend speelde ze een sterke wedstrijd, maar dit leverde dit keer niet meer dan één game op.

Marie mocht vervolgens starten tegen Yoeke Gunsing, die sinds dit seizoen ook op Scylla traint. Nadat de eerste twee games verdeeld werden wist Yoeke het verschil te maken door de derde game met 11-2 te winnen. Marie wist de vierde game goed terug te komen maar uiteindelijk ging de laatste game alsnog verloren met 11-9.

Maaike stelt punt veilig
Hierna was het de beurt aan Maaike om de strijd aan te gaan met de jonge Tanya Misconi. Nadat de eerste game moeizaam met 13-11 binnen werd gesleept wist Maaike haar stempel op de wedstrijd te drukken. De volgende games werden relatief eenvoudig gewonnen waardoor Maaike zorgde voor het eerste punt van Scylla.

Helaas bleef dit zondag het enige punt dat meegenomen kon worden naar Leiden. Shuohan Men bleek een maatje te groot voor Marie met een 3-0 verliespartij als gevolg. Vervolgens wist Yoeke Maaike goed te ontregelen. Ondanks een opleving van Maaike in de derde game moest ze in de vierde game uiteindelijk capituleren.

De meest verrassende uitslag was misschien wel de verliespartij van Esmee tegen Tanya Misconi. Het jonge talent wist goed spel naar de tafel te brengen en maakte duidelijk dat ze meedoet in de eredivisie om meteen wedstrijden te winnen.

Esmee had samen met Marie tijdens het dubbel de kans om zich te revancheren, maar de bloedstollende laatste wedstrijd viel de verkeerde kant uit: 11-8 in de vijfde game.

Gelijk met Westa
De einduitslag van 6-1 houdt de strijd om de play-offs ongekend spannend aangezien Westa ook genoegen moest nemen met een 6-1 nederlaag afgelopen weekend. Beide teams hebben met nog twee wedstrijden te gaan veertien punten. Dames 1 heeft op papier echter een makkelijker schema voor de boeg. De komende maand is er dus nog genoeg om voor te spelen!

No Replies to "Ruime nederlaag Scylla-dames"