Jeugd pakt uit in ronde zeven

Op zaterdag 9 april was de zevende ronde van de voorjaarscompetitie. Alle vijf jeugdteams kwamen in actie met uiteindelijk een 80% winstpercentage.

Ondanks een sterk optreden bij PingPongAlkmaar en een ruime 7-3 zege lukte het Scylla 1 helaas net niet om bij de bovenste vier van Landelijk C poule A te eindigen. Promotie naar Landelijk B is dit seizoen dus niet meer mogelijk. In de resterende wedstrijden zal handhaving het doel zijn en dat moet zeker gaan lukken. Imre wist weer eens knap ongeslagen te blijven. Ook de dubbel met Ilse werd gewonnen. Ilse zelf was op de verjaardag van haar vader goed voor twee individuele zeges. Daan sloeg het zevende punt binnen.

Niet de oorzaak van het goede spel, zegt men.

Scylla 2 slaat slag bij Salamanders
Wat er met Scylla 2 aan de hand was op bezoek bij Salamanders: het is voer voor psychologen. Na zes terechte nederlagen op rij werd er nu opeens met 9-1 gewonnen. Wat hadden Elsa, Dion en Ties gegeten voor de wedstrijd? Was hier doping in het spel? Was er gegokt op deze wedstrijd? Wat was de rol van coach en chauffeur Alex in dit plotselinge succes? Het onderzoek loopt nog, maar er was absoluut niets af te dingen op de overwinning. Ja, de ploeg uit Wateringen had een invaller en drie zeges waren in vijven met nipte voorsprong in de slotgames. Elsa, Dion en Ties speelden echter zeer slim en overtuigend. Alleen Elsa moest een tegenstander feliciteren. Dit smaakt naar meer.

Het gaat wat rotter in…
Scylla 3 was het enige team wat met lege handen bleef. In Rotterdam bij Alexandria werd Noor node gemist en wist alleen Tim een puntje te sprokkelen. Ché en invaller Yannick konden helaas deze keer geen potten breken. De nederlaag was wel geflatteerd, want twee partijen werden nipt verloren.

Scylla 4 blijft op kampioenskoers
In dezelfde zaal voegde Scylla 4 weer een overwinning toe aan een indrukwekkende reeks. Ondanks het gemis van ‘’kopman’’ Yannick werd Alexandria met 8-2 verslagen. Sander was ‘’speler van de dag’’ met vier zeges waaronder de dubbel met Ilja. Met twee overwinningen in vijven had de uitslag echter ook best wat minder ruim uit kunnen vallen. Ilja zelf won ook nog twee enkelspelen, net als Tobias. Het kampioenschap gloort al aan de horizon. De thuiswedstrijd tegen concurrent Taveba over twee weken zal bepalend zijn.

Ook het tweede Salamandersteam opgerold
Scylla 5 tenslotte had in Wateringen een makkelijke ochtend. Na een uurtje was de maximale 5-0 zege op Salamanders een feit. Jagger en Usin verloren geen enkele game, al won Usin nog wel een paar games met minimaal verschil. Volgende week thuis tegen kampioen Scyedam wordt het andere koek. De Schiedammers hebben dit seizoen pas 1 punt laten liggen: thuis tegen Scylla toen Jagger op sensationele wijze de slotpartij wist te winnen.

 

Hans van Marwijk

No Replies to "Jeugd pakt uit in ronde zeven"