Prestaties regiotoppers – een overzicht

De regionale competitie is alweer halverwege, en soms al iets verder, ondanks alle verplaatsingen wegens een of ander virus [nog nazoeken welk – red.]. Het aantal teams groeit en Scylla draait over het algemeen lekker.

Scylla 1 is het enige reguliere team en staat fier bovenaan in de eerste klasse. Georgios emigreerde vlak voor de seizoenstart naar Spanje, zodat er een Timothy geïmporteerd moest worden om bij te springen [nietes, hij kwam gewoon aanwaaien – red.]. Yannik en Marc presteren goed, Tim is bijna onverslaanbaar en jeugdspeler Imre veroverde drie punten tijdens een invalbeurt. Straks moeten ze nog naar de hoofdklasse. ?

Meer spanning dan het stopcontact.

Snijden!
Het andere Scylla 1 speelt DUO. Dat team speelt al in de hoofdklasse. Daar is het zwaarder toeven dan in de eerste klasse, hoewel dat de schier onverslaanbare Lars niet echt aan te zien is. Het team staat momenteel derde, maar er zijn nog diverse inhaalwedstrijden te spelen – de poule kan nog alle kanten uit, alles staat nog op losse schroeven. Spanning! De! Snijden! Te! Is! Om!

Oeps.

De klad
Scylla 2 dan. Dat ging goed van start in de eerste klasse, maar de klad kwam erin nadat Tim naar Zwitserland vertrok en Wim en Thomas stomweg een uitwedstrijd vergaten (0-5 plus een boete). Axe en Thomas maakten iets goed door in de terugwedstrijd met 3-2 te winnen, ondanks verregaande ongetraindheid (Axe) en corona-astma (Thomas). Daardoor staat Scylla 2 nu toch veilig vierde met nog twee zwakkere tegenstanders te gaan.

Ongeslagen reve-watte?
Scylla 3 komt uit in de derde klasse, en daarin is de Roemeense backhandspecialist Mircea vooralsnog de ongeslagen revelatie. Doordat Michel, Richard (welkom terug) en clubicoon Moré het ook goed doen, staat Scylla 3 ruim op kop, soort van halverwege de competitie. Hier is een kampioenschap in de maak, wat ik u brom.

Luuk (artistieke impressie).

Halfgod
Scylla 4 lijkt eenvoudig te handhaven in de vijfde klasse. De blikvanger in dit team is voorzitter/wedstrijdsecretaris/halfgod Luuk, die zichzelf aan herherheruitvinden is en links en rechts sterkere tegenstanders verslaat en qua rating weer akelig dicht tegen Jasper aankruipt. Nieuwe aanwinst Bin won op 7 april zijn eerste potje voor Scylla 4. Gefeliciteerd! 🙂

Wedden dat?
DUO-doorzetters Erik en Wim van Scylla 5 staan een-na-laatste in de vijfde klasse, maar ze hebben nog twee wedstrijden in de hand. In de nationale gokkantoren heerst vertrouwen dat zij dit seizoen zeker lijfsbehoud zullen afdwingen, en wie ben ik om daartegenin te gaan?

Eh, niet uit zo’n kast – red.

Alles uit de kast
Scylla 6 zitten in een zware vijfde-klassepoule en hebben het dienovereenkomstig moeilijk. Milou en Dorine staan vierde, maar er komen nog allerlei inhaalwedstrijden van de andere teams. Daarna zullen ze waarschijnlijk in de achtervolging moeten en vreemd goede prestaties neerzetten. Come on MiDo! Everything out of the closet!

Sanjer aan kop!
Scylla 7 is een spiksplinternieuw team met daarin debutant Sander en herintreder Jeroen, die competitiemoed heeft geput uit het nieuwe clownsrubber op zijn backhand. Ze zijn heel bescheiden in de zesde klasse begonnen, en vooralsnog ziet het ernaar uit dat ze direct de lauwerkrans, de beker en de bonus gaan krijgen.

De stoom op het plaatje is niet de stoom uit het verhaal.

Langzaam op stoom
Scylla 8 in klasse 7 begint het tweede seizoen iets beter dan het eerste. Stephen begint op stoom te komen, Kars begon goed maar bleef daarna wat steken, en Lian staat vooralsnog met lege handen. Zij had dan ook de pech om twee vijfsetters te verliezen, met respectievelijk 10-12 en 9-11. Ik meen dat Kars en Lian inmiddels hun service aan het oefenen zijn, dus straks gaat het voor die twee crescendo.

 

No Replies to "Prestaties regiotoppers – een overzicht"